Ugrás a tartalomra
sertések
Pannon RTGV/Ürményi Frigyes

Még nem igazolták az afrikai sertéspestis jelenlétét Szerbiában

2019-08-12
14:57
Forrás
Pannon RTV
Továbbra sem tudni, megjelent-e az afrikai sertéspestis Szerbiában. A gyanú azonban fennáll. A múlt héten Mladenovac közelében elővigyázatosságból egy egész állományt megsemmisítettek.

A mintákat elemzésre küldték, az eredményeket még múlt péntekre ígérték, de továbbra sem érkeztek meg. Most azt mondják, a nap végéig megjönnek a pontos adatok a vizsgálatot végző madridi laborból. Szerbia két évig ellenállt a betegségnek, annak ellenére, hogy a környező országokban, Magyarországon, Romániában, Bulgáriában, sőt még Szlovákiában is megjelent. A kór emberre nézve nem veszélyes, de a fertőzött állatokat gyógyítani nem lehet, az állományt meg kell semmisíteni, így hatalmas gazdasági kár keletkezik a tenyésztőknél. A Mladenovac környéki bejelentésen túl egy Smederevska Palanka-i esetben is gyanút fogtak az illetékes szervek az afrikai pestissel való fertőzésre.

afrikai sertéspestis
Szerbia
sertés
sertéshús

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

Fájjon-e a feje annak, akinek régi autója van?

A légszennyezés a mindennapok legégetőbb problémája lett. A címlapok, az újságok vezető cikkei mind erről szólnak a szerb sajtóban is. Nap mint nap újabbnál újabb intézkedéseket fogalmaznak meg.

Négy gépkocsi ütközött össze Szabadkán

Négy gépkocsi ütközött össze Szabadkán, az Egészségügyi Középiskolánál a Belgrádi úton, ma kora délután. Egy személy könnyebb sérüléseket szenvedett, írja a subotica.com hírportál.