Ugrás a tartalomra
sertések
Pannon RTGV/Ürményi Frigyes

Még nem igazolták az afrikai sertéspestis jelenlétét Szerbiában

2019-08-12
14:57
Forrás
Pannon RTV
Továbbra sem tudni, megjelent-e az afrikai sertéspestis Szerbiában. A gyanú azonban fennáll. A múlt héten Mladenovac közelében elővigyázatosságból egy egész állományt megsemmisítettek.

A mintákat elemzésre küldték, az eredményeket még múlt péntekre ígérték, de továbbra sem érkeztek meg. Most azt mondják, a nap végéig megjönnek a pontos adatok a vizsgálatot végző madridi laborból. Szerbia két évig ellenállt a betegségnek, annak ellenére, hogy a környező országokban, Magyarországon, Romániában, Bulgáriában, sőt még Szlovákiában is megjelent. A kór emberre nézve nem veszélyes, de a fertőzött állatokat gyógyítani nem lehet, az állományt meg kell semmisíteni, így hatalmas gazdasági kár keletkezik a tenyésztőknél. A Mladenovac környéki bejelentésen túl egy Smederevska Palanka-i esetben is gyanút fogtak az illetékes szervek az afrikai pestissel való fertőzésre.

afrikai sertéspestis
Szerbia
sertés
sertéshús

Most

23:58, Frissítve: 00:17

Örömvasárnap

Advent harmadik vasárnapján az Úr eljövetelének közeledtét ünnepeljük. Meggyújtjuk a rózsaszín gyertyát az adventi koszorún.
22:15, Frissítve: 22:20

Melegrekordok dőlhetnek meg

Akár 16 fokig is emelkedhet a jövő héten a hőmérő higanyszála, melegrekordok dőlhetnek meg térségünkben - olvasható az előrejelzésekben. Számottevő csapadékra nem kell számítanunk.

Népszerű