Ugrás a tartalomra

Megemelték a hízómarhák utáni támogatás összegét

2020.10.05
12:18
2020.10.05
17:00
Forrás
Pannon RTV
Rendeleteket és módosításokat fogadott el a szerb kormány a mezőgazdaság és a vidékfejlesztés ösztönzéséről az idei évre vonatkozóan - mondta Fremond Árpád.

A VMSZ köztársasági parlamenti képviselője kiemelte, hogy módosító rendeletet is elfogadtak a világjárvány okozta nehéz gazdasági körülmények miatt piaci felesleggé vált hízómarhák felvásárlásáról. Azok a termelők, akik még ebben a hónapban adják át az állatokat, plusz 20 ezer dinár értékű támogatásra számíthatnak. Fremond hozzátette: az elmúlt időszakban a kormány a szarvasmarha tenyésztőknek már növelte a támogatásokat, hiszen a hízóbikák után 10 ezer dinár járt egyedenként, ezt az összeget idén 15 ezer dinárra emelték, a rendkívüli helyzet miatt pedig most 20 ezer dinárra számíthatnak a tenyésztők, amelynek igénylésére két mód van.

Fremond Árpád, köztársasági parlamenti képviselő, VMSZ: „Egyrészről az, hogy ők önállóan 20 ezer dinárt kapnak majd ezekre a jószágokra, és ezt külön fogják igényelni, vagy pedig igényelhetik ezt a támogatást a felvásárlókon keresztül, illetve a vágóhidakon keresztül. Itt az a lényeg, hogy a jószágnak, amit átadtak legalább 500 kg súlyú kell, hogy legyen, az adott gazdaságban kell, hogy felnőjön és az állam a vágóhídnak vagy a felvásárlónak pedig 26 dinárt fizet kilogrammonként majd a jószágok után. Tehát egyrészről vagy az lesz, hogy nagyobb árért tudja a termelő eladni, és akkor a vágóhíd kapja meg a támogatást, vagy pedig közvetlenül a termelő fogja a támogatást megkapni a saját gazdaságában.”

hízómarha
hízóállatok
támogatás
támogatások
Fremond Árpád
VMSZ

Most

17:36, Frissítve: 19:25

Advent a faluban

Ünnepi műsorral és kirakodóvásárral várták az Advent a faluban elnevezésű rendezvényre a királyhalmiakat vasárnap délután. Az eseményen zsúfolásig megtelt a kultúrház.

Népszerű

Mezőgazdászok, figyelem!

Új pályázatot hirdettek a mezőgazdászok számára. Beruházásaik 50 százalékát az állam biztosítja, vissza nem térítendő támogatás formájában.