Ugrás a tartalomra
Pixabay

Megéri a beruházókat támogatni

2019-10-21
12:35
Forrás
Tanjug
Sokszorosan térül meg a támogatás, amit az állam ad a befektetőknek – a gazdasági minisztérium szerint.

Minden euró támogatás, amelyet Szerbia itteni vagy külföldi befektetőnek biztosít, az ország kasszájába hatszorta több pénzt hoz - derült ki a gazdasági minisztérium 2016-os és 2017-es elemzéséből. A felmérés 39 projektet vizsgált. Ezek összértéke 130 millió euró volt, amelyből az állam 25 millió juttatást nyújtott. A cél az volt, hogy kiderüljön, milyen hatással vannak a támogatások Szerbia költségvetésére és a polgárok életszínvonalára - jelentette ki Dragan Stevanović, a gazdasági minisztérium államtitkára.

beruházó
támogatás
állami támogatás
Gazdasági Minisztérium
befektetők
megtérülés

Most

12:35

Keresi a rendőrség

Nagy erőkkel keres egy férfit a szerbiai rendőrség, akit szexuális erőszak kísérletének elkövetésével gyanúsítanak. A bűncselekményt Belgrádban, a szerb főváros Vračar nevű részében követte el.
12:13, Frissítve: 12:19

Vučić: Koszovó nem lehet az UNESCO tagja

Koszovó nem lehet tagja az Egyesült Nemzetek Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezetének - jelentette ki Aleksandar Vučić szerb köztársasági elnök az UNESCO párizsi konferenciáján.

Népszerű

mentőautó

Halálos baleset Zentán

Halálos baleset történt ma délelőtt Zentán - írja a Magyar Szó. Egy elektromos kerékpárral közlekedő 70 éves ember vesztette életét.