Ugrás a tartalomra

Megérte öntözni a paprikát

2012.09.12
17:31
Megkezdődött a paprikaszedés
Megkezdődött a paprikaszedés. Az idei aszály a paprikát sem kímélte, így csak az öntözött földeken lett szép és egészséges termés. A magyarkanizsai Apci István rendszeresen öntözte az adorjáni töltés közelében lévő paprikáját. Negyvenkét napszámos kezdte meg a kiválónak ígérkező termés első szedését. Apciék szerint megéri öntözni, mert az idei, jónak mondható, 40 dináros kilónkénti felvásárlási ár mellett  megtérülnek a locsolás költségei és nem jelent gondot az 1.200 dináros napszám kifizetése sem.öntözés
aszály
paprika

Most

13:42, Frissítve: 13:54

Marad a perzselő napsütés

A hét második felében is perzselő napsütésre és 35 fok feletti csúcshőmérsékletekre kell számítani térségünkben.
12:36

Folyamatosan gyengül a forint az euróval szemben

Hétfőn már a 404-es határt is átlépte. A magyar fizetőeszköz értékvesztését a nemzeti bank folyamatosan igyekszik enyhíteni. Kedden például jelentősen emeltek az alapkamaton, amivel némi enyhülést tudtak elérni.
12:18, Frissítve: 12:23

Szabadka jövőjéről Belgrádban

Szabadka építészeti hagyatékának jövőjéről, valamint a Szabadka-Szeged vasútvonal felújításáról is előadást tartottak Belgrádban. Az esemény a VMSZ belgrádi szervezetének szervezésében valósulhatott meg.
12:09

Lesznek új oldtimerek?

Több tucat oldtimert és Tomos motorkerékpárt csodálhatnak meg a hétvégén a veterán járművek kedvelői Szabadkán és környékén.

Népszerű

Apa és négy gyerek – segítsünk a Vranka családnak

Segítségre szorul a szabadkai Vranka család. Az apa egyedül neveli négy gyermekét. A szerény körülmények között élő öttagú családnak leginkább élelmiszerekre, tisztálkodási szerekre, valamint építőanyagokra lenne szükségük.