Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Megfelelő ütemben fejlődnek a kalászosok Magyarkanizsa községben

2022.01.09
11:41
2022.01.09
15:57
Forrás
Pannon RTV
A most leesett hótakaró is tovább gyarapítja a talaj nedvességtartalmát, így biztosított a gabonák fejlődése. A kultúrnövényeknek egyébként kedvezett az elmúlt hónapok időjárása.

Az őszi vetés szépen fejlődik Magyarkanizsa községben. Az időjárás eddig kedvezett a búzának és az árpának is, hiszen betegség nyomait nem észlelték a termelők, és a növekedés is megfelelő fázisban van, a bokrosodás is végbement - mondja Kiss Róbert mezőgazdasági termelő. „A csapadék mindig jól jön, a téli csapadék, legalább szaporodik a talaj alsóbb rétegeiben is. A tavalyi évben igen kiszáradt a talaj. Erre felénk nagyon gyenge termések is lettek, úgyhogy a hó a hideg ellen is véd, meg a csapadék is itt marad az olvadás után a gabonáknak.”

Pannon RTV/Molnár Ádám

A Tisza-parti községben is havazott szombaton, ami egyértelműen jót tesz a gabonák fejlődésének, hiszen a leesett hótakaró kellő nedvességet és hőmérsékletet biztosít a növekedésben lévő kalászosoknak - a gazda szerint.

Pannon RTV/Molnár Ádám

Ami a gabonák további szép fejlődését illeti, mindenképp szükség lenne még csapadékra a termelők szerint. Amennyiben pedig nagy hideg érkezne a térségbe, hótakaróra lenne szükség, hogy a gabonák fejlődésében ne okozzanak nagy kárt a fagyok.

gabona
kalászos
tél
mezőgazdaság
földművelés
Magyarkanizsa
Kiss Róbert
havazás

Most

18:55, Frissítve: 19:32

Három vajdasági díjazott az Életmese-pályázaton

Három vajdasági díjazottja lett az idei Életmese-pályázatnak, amelynek díjátadóját ma tartották a magyar Országházban. A pályázatot 14 évvel ezelőtt indították el azzal a céllal, hogy megőrizzék a családtörténeteket szerte a Kárpát-medencében.
18:29

Egy kis deszka is menthet életet

A frissen kirepült fecskék és más kismadarak eleinte ügyetlenek és hamar képesek beleesni egy medencébe, vagy vízgyűjtőbe - hívja fel a figyelmet a Mályi Madármentő Állomás.

Népszerű

Apa és négy gyerek – segítsünk a Vranka családnak

Segítségre szorul a szabadkai Vranka család. Az apa egyedül neveli négy gyermekét. A szerény körülmények között élő öttagú családnak leginkább élelmiszerekre, tisztálkodási szerekre, valamint építőanyagokra lenne szükségük.

Betakarítják az illegálisan vetett gabonát

Törökbecsén újra betakarítják az illegális terméshozamot az állami tulajdonban lévő földterületekről. A bánáti községben 2016-tól gyűjtik be a terményt azzal a céllal, hogy ily módon fékezzék meg a föld törvénytelen használatát.