Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Zséli Ágnes

Megfeleződött a kukorica terméshozama Törökbecsén

2021.10.15
17:37
2021.10.15
17:50
Forrás
Pannon RTV
A tavalyihoz viszonyítva idén feleannyi kukoricát takaríthattak be a törökbecsei kisgazdák. Ez a szárazságnak, a nyáron eluralkodó extrém hőségnek tudható be.
Pannon RTV/Zséli Ágnes

Míg tavaly a bánáti termőföldeken ennek a gabonának az átlagos terméshozama 8-12 tonnát jelentett hektáronként, idén ez csupán 4-6 tonna - nyilatkozta Milan Stojšin, a törökbecsei önkormányzat mezőgazdasági tanácsosa. Hozzáfűzte, a szemekben lévő szennyezettségre is jól oda kell figyelni, mivel a csövek kicsik, zömét penészgomba támadta meg, ami több esetben aflatoxin-szennyezettséget válthat ki, s ez könnyedén a tejbe juthat.

Pannon RTV/Zséli Ágnes

Míg tavaly a bánáti településen a morzsolt kukoricát 17 dináros kilogrammonkénti áron vásárolták fel, idén ez jelenleg 26,10 dinárt jelent, azonban várható, hogy az ipari növény kilogrammonkénti átvételi ára 31 dinár lesz.

Törökbecse községben egyébként 28 000 hektár termőföld van, amelyből idén a bánáti kisgazdák több mint 8200 hektárt kukoricával vetettek be.

kukorica
termés
hozam
Törökbecse

Most

00:06

Európa-liga-döntő - az Eintracht Frankfurt nyert

Európa Liga mindig is a Bajnokok Ligája mostohatestvére volt, idén kicsit futballromantikusra sikerült a döntő párosítása, ugyanis két nagy múltú, de nemzetközi szinten kevésbé sikeres klub jutott el az aranycsatáig.
22:35

Szerelmek szerelme

A Zentai Magyar Kamaraszínház színészeinek előadásában mutatták be Mészáros Anikó Szerelmek szerelme című darabját.

Népszerű