Ugrás a tartalomra
facebook/www.apr.gov.rs

Megjelent A 100 leg... céglista

2017-10-20
12:57
2017-10-20
13:43
Forrás
VajdaságMA
A Szerbiai Kőolajipari Vállalat volt a legnyereségesebb 2016-ban, a Szerbiai Villanygazdaság a legnagyobb, a Bambi konszern kapta a legjobb minősítést az országban.

A legnagyobb veszteséget pedig a Szerbiai Gázművek jegyezte - ez derül ki a Gazdasági Nyilvántartási Ügynökség jelentéséből.

A száz legsikeresebb vállalat a szerb gazdaság pozitív eredményeinek egyharmadát valósította meg, ugyanakkor a száz legsikertelenebb vállalat a teljes gazdasági veszteség több mint felét valósította meg – mondta el sajtótájékoztatón Ružica Stamenković, az ügynökség munkatársa.

A száz legsikeresebb vállalat foglalkoztatta tavaly a gazdaságban dolgozók 15 százalékát, a száz legnagyobb vállalat a munkavállalók 17 százalékát, a száz legveszteségesebb vállalat pedig a foglalkoztatottak nyolc százalékát. Az EPS-nél dolgoztak tavaly a legtöbben (27 627 dolgozó), azután a Szerbiai Postánál (14 944-en), a Szerbiai Vasutak vállalatnál (9637-en), míg több mint nyolcezer alkalmazottja volt a Mercator S-nek, a Delhaize-nek és a Telekomnak.

szerbia
vállalat
nyereség
veszteség
gazdaság

Most

17:01, Frissítve: 17:44

Mintegy négyszázan prélóztak Bajsán

A vendégek a környező településekről, valamint Magyarországról, Horvátországból és Szlovákiából érkeztek. A multietnikus rendezvény célja a szórakozás, barátkozás, a hagyományok őrzése és átadása.

Népszerű