Ugrás a tartalomra
facebook/www.apr.gov.rs

Megjelent A 100 leg... céglista

2017-10-20
12:57
2017-10-20
13:43
Forrás
VajdaságMA
A Szerbiai Kőolajipari Vállalat volt a legnyereségesebb 2016-ban, a Szerbiai Villanygazdaság a legnagyobb, a Bambi konszern kapta a legjobb minősítést az országban.

A legnagyobb veszteséget pedig a Szerbiai Gázművek jegyezte - ez derül ki a Gazdasági Nyilvántartási Ügynökség jelentéséből.

A száz legsikeresebb vállalat a szerb gazdaság pozitív eredményeinek egyharmadát valósította meg, ugyanakkor a száz legsikertelenebb vállalat a teljes gazdasági veszteség több mint felét valósította meg – mondta el sajtótájékoztatón Ružica Stamenković, az ügynökség munkatársa.

A száz legsikeresebb vállalat foglalkoztatta tavaly a gazdaságban dolgozók 15 százalékát, a száz legnagyobb vállalat a munkavállalók 17 százalékát, a száz legveszteségesebb vállalat pedig a foglalkoztatottak nyolc százalékát. Az EPS-nél dolgoztak tavaly a legtöbben (27 627 dolgozó), azután a Szerbiai Postánál (14 944-en), a Szerbiai Vasutak vállalatnál (9637-en), míg több mint nyolcezer alkalmazottja volt a Mercator S-nek, a Delhaize-nek és a Telekomnak.

szerbia
vállalat
nyereség
veszteség
gazdaság

Most

00:50, Frissítve: 00:56

Magyarországra megérkeztek a viharok

Nyugat felől elérte Magyarországot a hidegfront, melyet sűrű villámlások közepette viharos szél és gyors lehűlés kísért. Több megyére kiadták a figyelmeztetést.
00:28, Frissítve: 00:35

Narancssárga riasztás péntekre

Pénteken reggel Szerbia északi és nyugati vidékeit markáns hidegfront éri el, amely a nap folyamán az egész országra kiterjed - figyelmeztetett a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet.
22:22, Frissítve: 22:56

A horvátok rommá verték Argentínát

Horvátország 3:0-ra legyőzte Argentínát a labdarúgó-világbajnokság D-csoportjának rangadóján, így a négy évvel ezelőtt döntőt játszó dél-amerikai csapat két mérkőzés után egy ponttal áll.
21:29, Frissítve: 21:37

Nagyon komolyan romlik a föld minősége

Az elsivatagosodást bemutató világatlasz új kiadása szerint a népességnövekedés és a fogyasztási szokások változása minden korábbinál nagyobb nyomást gyakorolnak a Föld természeti erőforrásaira.
20:34, Frissítve: 20:42

Indul a Vajdaság Vizei regatta

Már május elején beteltek a helyek a jubiláris 10. Vajdaság Vizei regattára, amelyet június 22-e és július 1-je között tartanak meg.
20:15, Frissítve: 20:24

Aranyérmes a magyar férfi kardcsapat

A magyar férfi kardcsapat aranyérmet nyert az újvidéki Európa-bajnokság csütörtöki zárónapján, miután a fináléban 45-33-ra legyőzte az olasz együttest.
19:05

Đoković a bolgár Dimitrovot verte

Novak Đoković megnyerte nyolcaddöntős mérkőzését is az angliai Queensben megrendezett füves pályás tenisztornán, miután két szettben legyőzte a bolgár Grigor Dimitrovot.

Népszerű

Traktor

Útlezárást szerveznek június 11-én, hétfőn

A Szerbiai Termelők Független Társulása egy órás figyelmeztető útlezárást szervez június 11-én, hétfőn reggel 8 óra 30 perckor. A megmozdulást az üzemanyag magas ára miatti elégedetlenség váltotta ki.