Ugrás a tartalomra
facebook/www.apr.gov.rs

Megjelent A 100 leg... céglista

2017-10-20
12:57
2017-10-20
13:43
Forrás
VajdaságMA
A Szerbiai Kőolajipari Vállalat volt a legnyereségesebb 2016-ban, a Szerbiai Villanygazdaság a legnagyobb, a Bambi konszern kapta a legjobb minősítést az országban.

A legnagyobb veszteséget pedig a Szerbiai Gázművek jegyezte - ez derül ki a Gazdasági Nyilvántartási Ügynökség jelentéséből.

A száz legsikeresebb vállalat a szerb gazdaság pozitív eredményeinek egyharmadát valósította meg, ugyanakkor a száz legsikertelenebb vállalat a teljes gazdasági veszteség több mint felét valósította meg – mondta el sajtótájékoztatón Ružica Stamenković, az ügynökség munkatársa.

A száz legsikeresebb vállalat foglalkoztatta tavaly a gazdaságban dolgozók 15 százalékát, a száz legnagyobb vállalat a munkavállalók 17 százalékát, a száz legveszteségesebb vállalat pedig a foglalkoztatottak nyolc százalékát. Az EPS-nél dolgoztak tavaly a legtöbben (27 627 dolgozó), azután a Szerbiai Postánál (14 944-en), a Szerbiai Vasutak vállalatnál (9637-en), míg több mint nyolcezer alkalmazottja volt a Mercator S-nek, a Delhaize-nek és a Telekomnak.

Szerbia
vállalat
nyereség
veszteség
gazdaság

Most

07:24, Frissítve: 07:36

Átadták a Forum Könyvkiadó Intézet díjait

Átadták a Forum Könyvkiadó Intézet díjait, a legrangosabb vajdasági magyar művészeti elismeréseket Újvidéken, a Forum székházában. A díjazottak Beszédes István, Gubik Korina és Bela Duranci.
23:28

A Szabadkai Zeneiskola Újévi hangversenye

Újévi hangversenyt adott a Szabadkai Zeneiskola a Városháza dísztermében. Az intézmény idén ünnepli fennállásának 150. évfordulóját, ezért nagyszabású újévi hangversennyel készültek a közönségnek.
21:46, Frissítve: 07:18

Énekelj a boldogságért

Ezzel a címmel tartottak gyerekkoncertet szerda este a szabadkai Ivan Sarić Műszaki Iskola tornatermében, ahol Bagdi Bella és zenekara a Jobb Veled a Világ Alapítvány tagjai léptek fel.
19:07

Ma este eldől Theresa May sorsa

Bizalmi szavazást kezdeményezett Theresa May miniszterelnök ellen a kormányzó brit Konzervatív Párt alsóházi frakciója. A titkos szavazás ma este lesz.

Népszerű

Pannon friss hír

Csődöt jelentett a Vojvodinaput vállalat

Csődöt hirdetett ki a nagybecskereki bíróság az útépítéssel foglalkozó Vojvodinaput vállalatban. A csődeljárás idén októberben indult - közölte a végzés indoklásában Ljiljana Popov, csődbíró.