Ugrás a tartalomra
facebook/www.apr.gov.rs

Megjelent A 100 leg... céglista

2017-10-20
12:57
2017-10-20
13:43
Forrás
VajdaságMA
A Szerbiai Kőolajipari Vállalat volt a legnyereségesebb 2016-ban, a Szerbiai Villanygazdaság a legnagyobb, a Bambi konszern kapta a legjobb minősítést az országban.

A legnagyobb veszteséget pedig a Szerbiai Gázművek jegyezte - ez derül ki a Gazdasági Nyilvántartási Ügynökség jelentéséből.

A száz legsikeresebb vállalat a szerb gazdaság pozitív eredményeinek egyharmadát valósította meg, ugyanakkor a száz legsikertelenebb vállalat a teljes gazdasági veszteség több mint felét valósította meg – mondta el sajtótájékoztatón Ružica Stamenković, az ügynökség munkatársa.

A száz legsikeresebb vállalat foglalkoztatta tavaly a gazdaságban dolgozók 15 százalékát, a száz legnagyobb vállalat a munkavállalók 17 százalékát, a száz legveszteségesebb vállalat pedig a foglalkoztatottak nyolc százalékát. Az EPS-nél dolgoztak tavaly a legtöbben (27 627 dolgozó), azután a Szerbiai Postánál (14 944-en), a Szerbiai Vasutak vállalatnál (9637-en), míg több mint nyolcezer alkalmazottja volt a Mercator S-nek, a Delhaize-nek és a Telekomnak.

szerbia
vállalat
nyereség
veszteség
gazdaság

Most

20:37, Frissítve: 20:49

Határ-menti kosárlabda játékok

Kétnapos nemzetközi kosárlabda-torna kezdődött Szabadkán, amely a hódmezővásárhelyi Kosársuli Sportegyesület és a szabadkai Spartacus Ifjúsági Kosárlabda Klub közös IPA-projektje.

Népszerű

Traktor

Útlezárást szerveznek június 11-én, hétfőn

A Szerbiai Termelők Független Társulása egy órás figyelmeztető útlezárást szervez június 11-én, hétfőn reggel 8 óra 30 perckor. A megmozdulást az üzemanyag magas ára miatti elégedetlenség váltotta ki.