Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Bognár Róbert

Megjelent a hazai földieper és az újkrumpli a temerini piacon

2022.05.22
12:29
2022.05.22
16:27
Forrás
Pannon RTV
Bőséges kínálattal várják a vásárlókat hetente kétszer.
Pannon RTV/Bognár Róbert

Temerinben csütörtökönként és vasárnaponként szoktak piacot tartani. Sokan a piacokat részesítik előnyben az üzletekkel szemben, mivel itt mindig friss az áru. Nézzük mi minden kapható a temerini piacon. Nenad Šarić, árus: „Mindezt árulom, gyönyörű almát kilogrammonként 50 dinárért, nagyon jó minőség, a hűtőházból, olcsón. Az egészség a legfontosabb, érdemes a termesztőtől vásárolni.”

Pannon RTV/Bognár Róbert

Nemrég kezdődött a földeperszezon. Több helyen már kapható a hazai földieper is. Mile Maksimović, árus: „Még 20 napig biztosan tart a szezon, minél melegebb van, annál jobban érik.”

Pannon RTV/Bognár Róbert

A szezonon kívüli gyümölcsöknek rendkívül borsos az áruk. Egy kiló cseresznye 350 dinárba kerül, a sárgabarack kilója pedig 420 dinár. Kiss Jánoséknál gyönyörű, saját termesztésű paradicsomot lehet vásárolni. Visszajárnak hozzá a vásárlók, mivel az íze is nagyon jó. Kilogrammonként 200 és 250 dinár. Kiss János, zöldségtermelő: „Már egy pár éve csináljuk, és ezt a fajtát termesztem állandóan, jó az íze, jó a minőség, és meg vagyunk elégedve.”

Pannon RTV/Bognár Róbert

Még körülbelül egy hónapig tart a kála szezon. Petri Erikánál az első osztályú kála 80 dinárba, a másodosztályú 60, a harmadosztályú virágok pedig 40 dinárba kerülnek. „Attól függ, hogy milyen lesz az időjárás, ha egy kicsit hűvösebb, akkor tovább tart, de körülbelül még egy hónapot lesz kálánk, de indulnak az asztroméliák, indulnak a napraforgók, úgyhogy folyamatosan vannak virágaink.”

Pannon RTV/Bognár Róbert

Koroknai Károlynál magyar nyelvű újságokat lehet beszerezni. „Van egy százhúsz-harminc cím, heti újságok, havi, vagy ami csak kétszer jelenik meg egy évben. Mellette a Magyar Szó, Temerini Újság, ami a legfontosabb, egyszer jelenik meg hetente.”

Pannon RTV/Bognár Róbert

A piacosok arra panaszkodnak, hogy egyre kevesebb a vásárló, mivel kénytelenek emelni az árakon.

temerini piac
földieper
újkrumpli

Most

21:35

Waldorffeszt Zebegényben

Emberközpontú oktatási módszer, amely elsősorban a gyerekek gyakorlati, kreatív és szociális képességeik fejlesztésére koncentrál - ez a Waldorf-pedagógia.
18:23, Frissítve: 18:36

Ünnepelnek a martonosiak

Magyarkanizsa község egyik legrégebbi települése műsorsorozat keretében ünnepli fennállásának 100 éves, írott dokumentumokban is lejegyzett múltját.
16:23, Frissítve: 20:03

Állóháború, országos légiriadó

Az éjszaka folyamán több ukrán városból is robbanásokról érkeztek jelentések, és légiriadót rendeltek el az országban. Szeverodonyecket ugyan át kellett adniuk az oroszoknak, a szomszédos Liszicsanszkban azonban még kitartanak az ukrán erők.

Népszerű