Ugrás a tartalomra
Tanjug/MRE/Zoran Petrovic/bg

Megkezdődött a diverzifikáció a gázszektorban

2022.03.28
14:04
2022.03.28
15:42
Forrás
Pannon RTV
Az energiabiztonság és -függetlenség minden ország számára prioritás, Szerbia pedig továbbra is dolgozik a diverzifikáción, különösen a gázszektorban, hogy lehetővé tegye az akadálytalan gazdasági fejlődést, mondta Zorana Mihajlović.

Szerbia bányászati ​​és energiaügyi minisztere a Partnerség a Transzatlanti Energia- és Klímaügyi Együttműködésért Prágában szervezett európai energiabiztonságról és diverzifikációról szóló kerekasztalon vesz részt. A szerbiai delegáció ma és holnap számos európai ország, valamint az Egyesült Államok küldöttségével folytat megbeszéléseket, az energetikai függetlenség elérése céljából.

Zorana Mihajlović, bányászati ​​és energiaügyi miniszter, Szerbia: „Szerbia már tett bizonyos lépéseket. Tavaly egy teljesen új jogszabályi keretet hozott létre, mivel ilyen jogszabályi keret az elmúlt időszakban nem is létezett, ami az energiabiztonságra és függetlenségre vonatkozik. Szerbia a diverzifikációt éppen a gázszektorban indította el, mert ebben nem vagyunk teljes biztonságban. Tehát a gázellátásunk két irányból történik, és nagyon fontos, hogy megkezdtük a Szerbia és Bulgária közötti összeköttetés építését, mert ez lehetőséget ad, hogy elgondolkodjunk a gázellátók diverzifikációjával kapcsolatban.”

gáz
gáz ára
Zorana Mihajlović
energia

Most

12:14, Frissítve: 13:28

Újabb támadás történt Jeruzsálemben

Legkevesebb két személy megsérült az óváros közelében történt merényletben, csupán néhány órával azután, hogy egy zsinagógában heten vesztették életüket egy fegyveres támadásban.
11:51, Frissítve: 14:09

Valamelyest csökkent a műtrágya ára

Az őszi 110 dináros ár helyett most akár 90 dinárért is megvásárolható a növények számára elengedhetetlen tápanyagforrás. A gazdák örülnek az árcsökkenésnek, de mint mondják, ez még mindig nagyon drága.

Népszerű

Gázt szállító vagonok siklottak ki Szabadkánál

Kisiklott egy propénnel teli tartályokat szállító vonat három vagonja Szabadkán. Információink szerint szivárgás nem történt, a balesetben pedig senki sem sérült meg. A vagonok sínre való visszahelyezése még folyamatban van.