Ugrás a tartalomra
Tanjug/Jaroslav Pap

Megkezdődött a Fruška gora-i autóút építése

2021.05.01
09:45
2021.05.01
18:18
Forrás
Pannon RTV
A szakasz Rumát és Újvidéket köti össze. A közlekedési folyosóval megoldódhat a teherautók áthaladásának problémája is. Ez egyébként Szerbia egyik legforgalmasabb útja. Naponta átlagosan 10-12 ezer jármű halad át ezen a szakaszon.

A közlekedési folyosó Újvidéktől Rumáig csaknem 50 kilométeren kilométeren húzódik majd, és összeköti a Sid és Szabadka felé vezető autóutakat. Itt építik ki Szerbia leghosszabb, 3,5 kilométeres alagútját, továbbá még egy Duna-hidat, amely 1,8 kilométer hosszú lesz. Az utat négysávosra tervezik leállósáv nélkül.

Csen Bo kínai nagykövet szerint a közlekedési folyosó egy jelentős projekt Vajdaság és egész Szerbia számára. A projekt kivitelezője a kínai CRBC vállalat: „A CRBC kínai vállalat az első kínai cég az infrastruktúra területén a szerbiai piacon. A Pupin hídtól a Miloš fejedelem autópályán keresztül, egészen máig, régóta és sikeresen működik együtt a szerb partnerekkel.”
 

Tanjug/Jaroslav Pap

A beruházás összértéke 606 millió euró. A tervek szerint a munkálatok három év múlva fejeződnek be.

Aleksandar Vučić, elnök, Szerbia: „Az egész dél-bácskai körzet összekapcsolódik a szerémségi körzet szívével, ugyanakkor a mačvai körzettel is. A közlekedési folyosó elvezet Romániába, Horvátországba, a Boszniai Szerb köztársaságba és Bosznia-Hercegovinába is. Ez sokban megkönnyíti az emberek életét, megkönnyíti a teherszállítást, gyorsabbá teszi a fuvarozást. Egyszóval, könnyebb, szebb, jobb és kényelmesebb életet biztosít az embereknek.”
 

Tanjug/Jaroslav Pap

Az eseményen jelen volt mások mellett Igor Mirović a tartományi kormány elnöke, Pásztor István a tartományi képviselőház elnöke és Ana Brnabić szerb miniszterelnök is.

Fruška gora
autóút
Ruma
Újvidék
Csen Bo
Aleksandar Vučić
Igor Mirović
Pásztor István

Most

07:41

Jelentősen enyhültek a korlátozások Angliában

Jelentősen enyhültek a járványügyi korlátozások Angliában, bár a brit kormány továbbra is fokozott elővigyázatosságra intette a lakosságot, elsősorban a koronavírus indiai változatának egyes gócpontokban észlelt terjedése miatt.

Népszerű

Megszületett Dér Heni gyermeke

Megszületett Dér Heni és Bakos Gergely első gyereke. A szülés ma reggel indult be, mostanra pedig a kisfiuk, Bendegúz is megérkezett.

Zivatarokkal ér véget a májusi nyár

Záporok, zivatarok váltják a nyári meleget. A lehűlés már a hét közepén megérkezik térségünkbe, helyenként erős lesz a szél és viharok is kialakulhatnak.