Ugrás a tartalomra
Tanjug/Jaroslav Pap

Megkezdődött a Fruška gora-i autóút építése

2021.05.01
09:45
2021.05.01
18:18
Forrás
Pannon RTV
A szakasz Rumát és Újvidéket köti össze. A közlekedési folyosóval megoldódhat a teherautók áthaladásának problémája is. Ez egyébként Szerbia egyik legforgalmasabb útja. Naponta átlagosan 10-12 ezer jármű halad át ezen a szakaszon.

A közlekedési folyosó Újvidéktől Rumáig csaknem 50 kilométeren kilométeren húzódik majd, és összeköti a Sid és Szabadka felé vezető autóutakat. Itt építik ki Szerbia leghosszabb, 3,5 kilométeres alagútját, továbbá még egy Duna-hidat, amely 1,8 kilométer hosszú lesz. Az utat négysávosra tervezik leállósáv nélkül.

Csen Bo kínai nagykövet szerint a közlekedési folyosó egy jelentős projekt Vajdaság és egész Szerbia számára. A projekt kivitelezője a kínai CRBC vállalat: „A CRBC kínai vállalat az első kínai cég az infrastruktúra területén a szerbiai piacon. A Pupin hídtól a Miloš fejedelem autópályán keresztül, egészen máig, régóta és sikeresen működik együtt a szerb partnerekkel.”
 

Tanjug/Jaroslav Pap

A beruházás összértéke 606 millió euró. A tervek szerint a munkálatok három év múlva fejeződnek be.

Aleksandar Vučić, elnök, Szerbia: „Az egész dél-bácskai körzet összekapcsolódik a szerémségi körzet szívével, ugyanakkor a mačvai körzettel is. A közlekedési folyosó elvezet Romániába, Horvátországba, a Boszniai Szerb köztársaságba és Bosznia-Hercegovinába is. Ez sokban megkönnyíti az emberek életét, megkönnyíti a teherszállítást, gyorsabbá teszi a fuvarozást. Egyszóval, könnyebb, szebb, jobb és kényelmesebb életet biztosít az embereknek.”
 

Tanjug/Jaroslav Pap

Az eseményen jelen volt mások mellett Igor Mirović a tartományi kormány elnöke, Pásztor István a tartományi képviselőház elnöke és Ana Brnabić szerb miniszterelnök is.

Fruška gora
autóút
Ruma
Újvidék
Csen Bo
Aleksandar Vučić
Igor Mirović
Pásztor István

Most

08:13

Mit jelent a Zöld távhő?

A környezetbarát, zöld távfűtés a nemzetközi gyakorlatban egyre elterjedtebb, főként Nyugat-Európában, de a Szerbiával szomszédos országokban is láthatunk már erre megvalósult jó gyakorlatokat.
07:27, Frissítve: 07:33

Bírja a meleget? - ha igen, ma jó napja lesz

Még két napig tarthat a pokoli hőség. Mára a tegnapinál is melegebb időt jósolnak a meteorológusok, a hét legforróbb napjára kell felkészülnünk, 38-39 fokos délutáni csúccsal.

Népszerű

Halálos baleset Bácsfeketehegynél

Halálos baleset történt délután az autópályán. Egy személyautó és egy kombi ütközött össze az Újvidék és Szabadka közötti autópálya-szakasz bácsfeketehegyi lejáratánál pénteken.

Folytatódtak a tüntetések Vajdaság-szerte

Nem egyeztek meg a gazdák és a kormány képviselői. A gazdák azt mondták, az alacsony felvásárlási árak, a magas üzemanyag- és műtrágya árak, továbbá a vízlecsapolási illeték miatt elégedetlenek.