Ugrás a tartalomra
Tanjug/Jaroslav Pap

Megkezdődött a Fruška gora-i autóút építése

2021.05.01
09:45
2021.05.01
18:18
Forrás
Pannon RTV
A szakasz Rumát és Újvidéket köti össze. A közlekedési folyosóval megoldódhat a teherautók áthaladásának problémája is. Ez egyébként Szerbia egyik legforgalmasabb útja. Naponta átlagosan 10-12 ezer jármű halad át ezen a szakaszon.

A közlekedési folyosó Újvidéktől Rumáig csaknem 50 kilométeren kilométeren húzódik majd, és összeköti a Sid és Szabadka felé vezető autóutakat. Itt építik ki Szerbia leghosszabb, 3,5 kilométeres alagútját, továbbá még egy Duna-hidat, amely 1,8 kilométer hosszú lesz. Az utat négysávosra tervezik leállósáv nélkül.

Csen Bo kínai nagykövet szerint a közlekedési folyosó egy jelentős projekt Vajdaság és egész Szerbia számára. A projekt kivitelezője a kínai CRBC vállalat: „A CRBC kínai vállalat az első kínai cég az infrastruktúra területén a szerbiai piacon. A Pupin hídtól a Miloš fejedelem autópályán keresztül, egészen máig, régóta és sikeresen működik együtt a szerb partnerekkel.”
 

Tanjug/Jaroslav Pap

A beruházás összértéke 606 millió euró. A tervek szerint a munkálatok három év múlva fejeződnek be.

Aleksandar Vučić, elnök, Szerbia: „Az egész dél-bácskai körzet összekapcsolódik a szerémségi körzet szívével, ugyanakkor a mačvai körzettel is. A közlekedési folyosó elvezet Romániába, Horvátországba, a Boszniai Szerb köztársaságba és Bosznia-Hercegovinába is. Ez sokban megkönnyíti az emberek életét, megkönnyíti a teherszállítást, gyorsabbá teszi a fuvarozást. Egyszóval, könnyebb, szebb, jobb és kényelmesebb életet biztosít az embereknek.”
 

Tanjug/Jaroslav Pap

Az eseményen jelen volt mások mellett Igor Mirović a tartományi kormány elnöke, Pásztor István a tartományi képviselőház elnöke és Ana Brnabić szerb miniszterelnök is.

Fruška gora
autóút
Ruma
Újvidék
Csen Bo
Aleksandar Vučić
Igor Mirović
Pásztor István

Most

16:29, Frissítve: 17:14

Egyéves a Vajdasági jótékonysági licitcsoport

A Facebookon fellelhető oldalon már számos beteg gyermek és felnőtt gyógyulását segítették az alapítók és minden ember, aki licitre ajánlott fel bármit, vagy akár csak egy vásárlással hozzájárult a rászorulók megsegítéséhez.
16:04, Frissítve: 17:31

16. Öko kamp tábor - Újra együtt!

A szenttamási Gyöngy, a Fejlődésben Lemaradt Személyek Egyesülete újra megszervezte a nagy népszerűségnek örvendő Öko-kamp tábort a kiserdei stadion mögötti téren.
15:34, Frissítve: 16:14

Ismét tombol a kánikula

A legmelegebb időszakot éljük át ezen a nyáron, és ez a hőhullám egy kicsit tartósabb lesz - mondják a szakemberek.

Népszerű