Ugrás a tartalomra
Tanjug/Zoran Zestic/bs

Megkezdődött a Požega és Duga Poljana közötti autópálya-szakasz kiépítése

2022.03.20
13:15
Forrás
Pannon RTV
Aleksandar Vučić jelenlétében indultak el a Miloš fejedelem autópálya, a 11-es közlekedési folyosó 76 kilométeres szakaszának építési munkálatai. A kivitelező a kínai CRBC cég, a projekt értéke 1,5 milliárd euró.
Tanjug/Zoran Zestic/bs

Vučić kiemelte, az építkezés befejezését követően Arilje, Ivanjica és Novi Pazar is össze lesz kötve Belgráddal, és – reményei szerint – a jövőben Szarajevóval is. Négy év múlva átadjuk ezt az utat, és az, hogy autópálya vezet majd Belgrádba, feltámasztja majd az egész régiót - tette hozzá Vučić.

A szerb elnök korábban Sjenicán járt, ahol megkezdődött az új általános iskola felépítése, amely nemcsak Szerbia, de az egész régió legmodernebb iskolaépülete lesz. Az iskolában modern tornaterem, félolimpiai medence, laboratóriumok, információs központok

A szerb elnök korábban Sjenicán járt, ahol megkezdődött az új általános iskola felépítése, amely nemcsak Szerbia, de az egész régió legmodernebb iskolaépülete lesz. Az iskolában modern tornaterem, félolimpiai medence, laboratóriumok, információs központok, valamint kosárlabda-, röplabda- és teremfocipálya kap majd helyet. Az óvodás gyermekek számára játszóteret is terveznek. A munkálatok befejezésének határideje 2023. júniusa.

Požega
Duga Poljana
autópálya
autópálya-szakasz
Aleksandar Vučić

Most

16:48

„Hős anyák" kerestetnek

Az orosz kormány újra bevezette a sztálini „Hős anya" kitüntetést, amely szerint egymillió rubel (átszámolva majdnem kétmillió dinár) értékű jutalom jár azoknak a nőknek, akik legalább tíz gyereket szülnek.
15:20, Frissítve: 16:34

Átadták a Kallós Zoltán Külhoni Magyarságért Díjakat

Átadták Budapesten a Kallós Zoltán Külhoni Magyarságért Díjakat a Budavári Palotában. Az elismeréseket a kitüntetettek Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkártól vehették át. A díjazottak között három vajdasági művelődési egyesület is van.
14:48, Frissítve: 15:11

Ünnepel Magyarország - a légiparádé elmarad

Fesztiválhangulat, színpadi és utcai produkciók, kiállítások, látványművészeti előadások, családi és gyermekprogramok várják tizenkét helyszínen Budapesten az érdeklődőket a hétvégén a Szent István-napi állami rendezvénysorozat keretében.

Népszerű

Folytatódtak a tüntetések Vajdaság-szerte

Nem egyeztek meg a gazdák és a kormány képviselői. A gazdák azt mondták, az alacsony felvásárlási árak, a magas üzemanyag- és műtrágya árak, továbbá a vízlecsapolási illeték miatt elégedetlenek.