Ugrás a tartalomra

Megnyílt a Magyar Nemzeti Kereskedőház újvidéki irodája (videó)

2015-10-29
13:10
A szerda esti eseményen elhangzott, az intézmény célja a két ország közötti kereskedelmi és gazdasági kapcsolatok elmélyítése
A szerda esti eseményen elhangzott, az intézmény célja a két ország közötti kereskedelmi és gazdasági kapcsolatok elmélyítése. Belgrád után Újvidéken nyitotta meg irodáját a Magyar Nemzeti Kereskedőház. Skapinyecz Péter, az intézmény igazgatója elmondta, az újvidéki objektum megnyitása külön fontossággal bír, hiszen a belgrádin kívül ez a térség első irodája. "A magyar-szerb kapcsolatok igen jók, mind politikai, mind gazdasági területen nagyon jó a két ország kapcsolata. Nagyon komoly lehetőséget látnak a magyarországi vállalkozók abban, hogy Szerbiával erősítsék a gazdasági kapcsolatokat, nagyon komoly felvevő piacot is látnak Szerbiában, illetve nagyon komoly együttműködési szándékaik is vannak." Csáki Mihály, a Magyar Nemzeti Kereskedőház újvidéki irodavezetője elmondta, hatalmas az érdeklődés a szerbiai gazdasági projektek iránt, ezt támasztja alá a jelenlegi energiaügyi kiállításon való kiemelkedő magyar részvétel is. "17 magyar cég megjelent itt, és mind a 17-nek nagyon komoly szándékuk szerb partnert találni és szerb partnerekkel üzletet kötni. Ennek a szándéknak az alapján azt mondom, hogy léteznek konkrét eredmények, hiszen a szerb oldalról is megvan a folytatási szándék."Az újvidéki iroda tovább fokozza a kereskedelmi kapcsolatok élénkülését, mondta Pintér Attila, Magyarország belgrádi nagykövete. "Ez mindenképpen hozzá fog járulni a kereskedelmi kapcsolatok élénküléséhez. Az elmúlt néhány évben folyamatosan azt érzékeltük, hogy a gazdasági kereskedelmi kapcsolatok élénkülnek, és évről évre újabb rekordokat tudtunk dönteni a kereskedelmi kapcsolatok tekintet$ében." Nyilas Mihály tartományi kormányalelnök kiemelte, a vajdasági kormány eddig is erőteljesen támogatta a gazdasági kapcsolatok fellendítését a régióban. "A gazdasági titkárság előbb Pásztor István vezetésével, és most Vasin úr vezetésével számos esetben bizonyította ezt, s ennek az irodának a megnyitása most bizonyítéka egy szoros együttműködésnek. Fontos, hogy nem csak Belgrádban nyílt meg ilyen iroda, és nem csak Szabadkán, tehát közvetlenül a határ mellett, hanem itt Újvidéken, a székvárosban." Két hét múlva sor kerül a Magyar Nemzeti Kereskedőház harmadik szerbiai irodájának megnyitására is, Szabadkán.

Most

07:57, Frissítve: 08:04

Hatalmas problémát okozott a Friederike

Sűrű havazással és helyenként óránként csaknem 120 kilométeres széllel érkezett a Friederike vihar Lengyelországba. Az utakon óriási fennakadásokat okozott. A tömegközlekedés sok helyen megbénult.
19:06, Frissítve: 19:17

Változékony marad az idő

Továbbra is változékony időjárásra számíthatunk térségünkben. Szombaton felszakadozik a felhőzet, vasárnap hóesés is lehet. A jövő hét elején borongós idő, majd időszakos napsütés is várható.

Népszerű