Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/ Juhász Géza

Megnyílt Újvidéken az 51. Lorist vadászati, halászati kiállítás

2018-10-03
14:30
2018-10-03
17:51
Forrás
Pannon RTV
A vadászok és halászok az ágazati újdonságokról érdeklődhetnek, és minőségi felszerelést vásárolhatnak. A legfiatalabbakat pedig a természet megóvására tanítják, különböző előadások keretein belül.

A szarvasbőgést utánzó bemutatóval nyílt meg a kiállítás Újvidéken.
Bő a választék horgászbotokból, fegyverekből, és különböző vadászati kellékekből.

Dušan Živković, Karlóca: „Mindig lehet valami újat találni, ez most egy nagy iparrá fejlődött, az utóbbi években a technológia nagy léptekkel halad előre, mindenki talál magának valamit, amire szüksége van.”

Pannon RTV/ Juhász Géza

A kiállítók arra törekednek, hogy a legújabb követelményeknek megfelelő felszerelést mutassák be a vásárlóknak.
A tartományi kormány jelentős összeggel támogatja mind a vadászegyesületeket, mind a Vajdaság Erdői Közvállalatot is céljaik megvalósításában - nyilatkozta Takács Márta, a vállalat igazgatója: „Nagyon fontos feladat számunkra, hogy a vaddisznó-állományunkat megpróbáljuk feljavítani, számbelileg és nem csak minőségileg, hogy a következő kiállításokra már nagyobb mennyiségű vadállományt tudjunk kínálni.”

Pannon RTV/ Juhász Géza

kapcsolatok fejlesztésére is lehetőség nyílik a rendezvényen – mondta Pásztor István, a Tartományi Képviselőház elnöke.

Pásztor István, elnök, Tartományi Képviselőház: „Elsősorban a közvetlen fogyasztók érdekeinek próbálnak a kiállítók eleget tenni, de mivel nemcsak kereskedők vannak itt jelen, hanem itt vannak a nemzeti parkok, a közvállalatok, a kormány különböző intézményei is, akkor ez egy alkalom arra, hogy a kiállítás utáni időkre vonatkozó tervek tekintetében megállapodásra jussanak és remélem, hogy ez így lesz.”

Pannon RTV/ Juhász Géza

Csütörtökön az idegenforgalmi- , környezetvédelmi- és sportkiállítást is szerveznek a rendezvény keretén belül, míg pénteken családi napot tartanak.

Újvidék
vadászat
halászat

Most

22:59

Letartóztatásban marad Navalnij

További 30 napra előzetes letartóztatásban marad Alekszej Navalnij orosz ellenzéki vezető. Sikkasztással vádolják a hatóságok, de Navalnij követői szerint ez koholt vád.
21:25

Kína szankciókkal sújtott 28 amerikait

A kínai vezetés szankciókkal sújtott 28 amerikai állampolgárt, köztük Mike Pompeo volt külügyminisztert olyan tevékenységek miatt, amik Peking szerint súlyos beavatkozást jelentettek Kína belügyeibe.

Népszerű

Virágautomata Zentán

A Tisza-parti kisvárosban egy újításnak köszönhetően ezentúl éjjel-nappal lehet csokrokat, virágokat venni. Bár nem új keletű dologról van szó, környékünkön ez még is ritkaságnak számít.

Fagy és havazás

Kemény fagyok jönnek Szerbiában az elkövetkező napokban, havazással tarkítva - olvasható a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet oldalán. Az előrejelzések szerint szombattól folyamatosan hűlnek a reggelek, egyre zordabbra fordul az időjárás.