Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/ Juhász Géza

Megnyílt Újvidéken az 51. Lorist vadászati, halászati kiállítás

2018-10-03
14:30
2018-10-03
17:51
Forrás
Pannon RTV
A vadászok és halászok az ágazati újdonságokról érdeklődhetnek, és minőségi felszerelést vásárolhatnak. A legfiatalabbakat pedig a természet megóvására tanítják, különböző előadások keretein belül.

A szarvasbőgést utánzó bemutatóval nyílt meg a kiállítás Újvidéken.
Bő a választék horgászbotokból, fegyverekből, és különböző vadászati kellékekből.

Dušan Živković, Karlóca: „Mindig lehet valami újat találni, ez most egy nagy iparrá fejlődött, az utóbbi években a technológia nagy léptekkel halad előre, mindenki talál magának valamit, amire szüksége van.”

A kiállítók arra törekednek, hogy a legújabb követelményeknek megfelelő felszerelést mutassák be a vásárlóknak.
A tartományi kormány jelentős összeggel támogatja mind a vadászegyesületeket, mind a Vajdaság Erdői Közvállalatot is céljaik megvalósításában - nyilatkozta Takács Márta, a vállalat igazgatója: „Nagyon fontos feladat számunkra, hogy a vaddisznó-állományunkat megpróbáljuk feljavítani, számbelileg és nem csak minőségileg, hogy a következő kiállításokra már nagyobb mennyiségű vadállományt tudjunk kínálni.”

kapcsolatok fejlesztésére is lehetőség nyílik a rendezvényen – mondta Pásztor István, a Tartományi Képviselőház elnöke.

Pásztor István, elnök, Tartományi Képviselőház: „Elsősorban a közvetlen fogyasztók érdekeinek próbálnak a kiállítók eleget tenni, de mivel nemcsak kereskedők vannak itt jelen, hanem itt vannak a nemzeti parkok, a közvállalatok, a kormány különböző intézményei is, akkor ez egy alkalom arra, hogy a kiállítás utáni időkre vonatkozó tervek tekintetében megállapodásra jussanak és remélem, hogy ez így lesz.”

Csütörtökön az idegenforgalmi- , környezetvédelmi- és sportkiállítást is szerveznek a rendezvény keretén belül, míg pénteken családi napot tartanak.

Újvidék
vadászat
halászat

Most

10:23, Frissítve: 10:42

A nyaralás nem vész el, csak átalakul

A szerbiai utazási irodák kötelesek lebonyolítani a már megszervezett utazásokat, még abban az esetben is, ha időközben töröltetik magukat a nyilvántartásból - nyilatkozta a YUTA igazgatója.
06:25, Frissítve: 10:34

75 éve dobták le az első atombombát

1945. augusztus 6-án reggel 8 óra után a B–29 típusú, Enola Gay nevet viselő amerikai bombázó ledobta a Little Boynak nevezett stratégiai atombombát Hirosimára.

Népszerű

Ítéletidő Bácskában

Szabadkát nem sokkal 20 óra előtt érte el a vihar. Egyes helyi közösségekben nagy mennyiségű jég esett.

Kevés a vásárló a szabadkai ócskapiacon

Nem csak a magyarországi vevők maradtak el, akik most nem tudnak átjönni a határon, a járvány miatt a helybeliek is ritkán keresik fel a nemrégiben még kedvenc bevásárlóhelyüket.