Ugrás a tartalomra
Tanjug/Tanja Valic

Megnyitották a batajnicai csomópontot

2021.04.07
12:26
2021.04.07
15:50
Forrás
Szerbiai RTV, Pannon RTV
Mától gyorsabban csatlakozhatnak az E-75-ös autópályához, illetve az elkerülőhöz a Batajnicán élők, ugyanis átadták azt az új csomópontot, ami közvetlen elérhetőséget biztosít az említett utakhoz.

A megnyitón részt vett Aleksandar Vučić is. A szerb államfő elmondta, a beruházás megkönnyíti a batajnicai, valamint a környékbeli települések lakóinak életét is. A csomópont összesen 3,5 kilométer hosszú. A beruházásra 9,6 millió eurót láttak elő, de 8,8 millió euróból valósult meg. Vučić szerint ez az első ilyen jellegű projekt, ami az előlátottnál kevesebb összegből, a megfelelő engedélyekkel és határidőn belül valósult meg.

Aleksandar Vučić, államfő, Szerbia: „Egy magasabb életszínvonalról van szó, illetve arról, hogy ha kiépítünk egy autópályát, és ha csak a központokat kötjük össze, amiből a Belgrád központjában élőknek van csak hasznuk, akkor nem csináltunk semmit. Az autópályákból és az utakból minden szerbiai polgárnak haszna kell, hogy legyen.”

Batajnica
csomópont
Aleksandar Vučić

Kapcsolódó tartalmak

Most

19:13, Frissítve: 19:40

A szabadkai kisipar története

Bemutatták Dragutin Miljković: A szabadkai kisipar története című könyvét ma Palicson. Az esemény a Könyvtár a szabadban elnevezésű programsorozat folytatása volt.
18:09, Frissítve: 19:23

Fák százait ültették el Topolyán

Faültetési akciót tartottak ma Topolyán. Mintegy 290 facsemetét ültettek el a helyi piactér környékén, illetve a tűzoltóság udvarában. Az eseményt az önkormányzat, a Caritas és az Arcus Környezetvédő Egyesület szervezte.

Népszerű

A szabadkai vörös zóna

A Pannon Televízió stábja engedélyt kapott arra, hogy a Szabadkai Közkórház covid-részlegének vörös zónájában forgasson, ott, ahol a legsúlyosabb betegeket kezelik. Megrázó felvételeket rögzítettünk!