Ugrás a tartalomra
Tanjug/Zoran Zestic

Megnyitották a régió legnagyobb bevásárlóközpontját a szerb fővárosban

2020-10-30
14:35
2020-10-30
17:21
Forrás
Szerbiai RTV
A Belgrád Galéria 300 ezer négyzetméteres területén 93 ezer négyzetméternyi helyet foglalhatnak el üzletek, valamint 3600 parkolóhelyet is biztosítottak a látogatóknak.

A Száva eddig rendezetlen, mocsaras területén épült létesítmény 300 üzlettel és 50 étteremmel várja a vásárlókat, de egy 1700 férőhelyes mozinak is otthont ad.

A bevásárlóközpontot Aleksandar Vučić szerb államfő és az üzemeltető Eagle Hills elnöke, Mohamed Alabbar nyitották meg ünnepélyes keretek között. Vučić véleménye szerint a Belgrád Galéria és a Belgrád a vízen projekteknek köszönhetően a szerb főváros regionális központtá alakul át.

"Létrehoztuk Európa legszebb sétálóutcáját, a legtöbb zöldterülettel, a legrendezettebbet, ami nem csak kilátással, hanem kijárattal is rendelkezik Európa egyik legszebb folyójára, a Szávára, és kilátással a Dunára. Létrehoztunk néhány elbűvölő és csodálatos épületet, de építünk még többet. Körutakat építettünk, széleseket, mintha nem is Szerbiában épültek volna. Mintha nem is régiónkban épültek volna. Belgrád Jugoszlávia fővárosa volt, Belgrád ma a régi Jugoszláviától szélesebb régió fővárosává válik."

Belgrád Galéria
bevásárlóközpont
Szerbia
megnyitó

Most

14:33, Frissítve: 14:43

Égető szükség lenne terelőútra Temerinben

Temerin főutcáján folyamatos a személy- és teherforgalom. Elsősorban Újvidék vonzáskörzete miatt nagy az észak-dél irányú forgalom. A település tehermentesítése miatt régóta aktuális kérdés egy kerülőút kiépítése.
14:25

Szabadkára is visszaszivárognak a migránsok

Szabadkára is egyre több migráns tér vissza, és próbálkozik meg ismét nekivágni a magyar határkerítésnek. Amióta legutóbb összeszedték és távolabbi szerbiai befogadóközpontokba szállították el őket, néhány napig nyugalom volt a városban.

Népszerű

Az új év új nyugdíjkorhatárt hoz

Két hónappal hosszabb ideig kell dolgozniuk a nőknek Szerbiában 2021. január elsejétől, hogy öregségi nyugdíjba vonulhassanak. Be kell tölteniük a 60 év, két hónapot.