Ugrás a tartalomra

Megnyitottak Szerbia-szerte a Lidl áruházak

2018-10-11
10:49
2018-10-11
17:55
Forrás
Pannon RTV
A cégóriás olyan termékeket dobott piacra, amelyek eddig Szerbiában nem voltak jelen. A német lánc szerbiai megjelenését már hónapok óta nagy várakozás előzte meg.

Már a kora reggeli órákban nagy volt a mozgolódás a szabadkai Lidlben. Az üzletben a dolgozók az utolsó simításokat végezték a megnyitó előtt, kint azonban már a vásárlók gyülekeztek, hogy elsőként jussanak be az áruházba.

Voltak, akik a megnyitó előtt egy órával sorba álltak az áruháznál. Azóta is folyamatosan érkeznek az emberek és kígyózó sorban várják, hogy szemügyre vehessék az új és olcsó termékeket.

Több karton tej, nagy mennyiségű hús Kecskés Piroska kosarában. Nem bízta a véletlenre. Ha már olcsóbb, akkor jól bevásárolt. A csirke kilogrammonkénti árán lepődött meg a leginkább.

Kecskés Piroska: „A piacon dupla az ára. Élelmiszert. A hűtőt megtömjük egy kicsit. A gyerekeknek is vásárolunk. Nem csak magamnak viszem. A menyem dolgozik, a fiam is dolgozik és eljöttem, hogy elvigyem nekik is.”

Faragó Jelisaveta: „Az árakról, hát nagyon szépek. Mi Magyarországra is jártunk vásárolni nagyon sűrűn a Lidlbe. A fiam Bécsben dolgozik és ő is a Lidlbe jár vásárolni.”

A megnyitó alkalmából számos akció fogadta a vásárlókat. Egy tejcsokoládét 44 dinárért, egy doboz sört 45 dinárért vásárolhatnak meg. A legnagyobb tömeg a húspultnál alakult ki, ahol a csirkehús kilója 120 dinárba kerül. A vállalat illetékese szerint a jövőben is arra törekednek, hogy áraikkal kedvezzenek a szabadkai lakosoknak.

Boris Fent, munkatárs, Lidl, Szerbia: „Mindenekelőtt köszönetet szeretnék mondani a vásárlóinknak, akik régóta vártak ránk, és akik felé a legnagyobb felelősséggel tartozunk. Kérjük őket, hogy látogassák meg a saját Lidl üzleteiket, a vásárlás terén különleges tapasztalatokat szerezzenek, és győződjenek meg, miért egyedülálló, jobb és olcsóbb a vásárlás nálunk.”

Amellett, hogy alacsony árakkal dolgozik a német cég, versenyt biztosíthat a már Szerbiában jelenlevő boltok között - hangzott el a megnyitón. Szabadka polgármestere a munkahelyteremtés fontosságát emelte ki: 40 személy dolgozik az észak-bácskai város áruházában.

Bogdan Laban, polgármester, Szabadka: „Örülünk, hogy új munkahelyek nyíltak Szabadkán, hogy egy új épülettel, egy szép áruházzal lettünk gazdagabbak. Biztos vagyok benne, hogy Szabadka lakosai nagyon elégedettek az új áruházzal, ugyanis a piaci versenyben a Lidlnek van mit megmutatnia, ajánlania.”

A Lidl egyébként ugyanebben az időpontban Szabadkán kívül Belgrádban, Borban, Nagybecskereken, Kragujevacon, Leskovacon, Nišben, Újvidéken, Smederevoban, Zomborban, Užicen és Šabacon nyitotta meg üzleteit.

Lidl
Szabadka

Most

12:00, Frissítve: 12:05

Változékony marad az idő

Változékony lesz az időjárás térségünkben az elkövetkező napokban - tájékoztat a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet.

Népszerű