Ugrás a tartalomra

Megspóroltunk 16%-nyi áramot

2022.10.19
17:43
Forrás
Szerbiai RTV
Október elseje óta 16 százaléknyi áramot sikerült spórolnia Szerbiának a tavalyi év azonos időszakához képest - jelentette be a szerb energetikai miniszter.

Zorana Mihajlović elmondta, az elmúlt 7-8 napban már nem kellett az országnak áramot vásárolnia külföldön. Ami a gázt illeti, a miniszter elmondta, az udvarnoki tároló tele van, ahogyan a magyarországi bérelt tárolókapacitások is, a Balkáni Áramlaton keresztül pedig folyamatosan érkezik a gáz. Üzemanyagból is van elegendő, legyen szó benzinről, dízelről, vagy autógázról - tette hozzá. Szavai szerint az ország távfűtőműveinek is mindent biztosítottak ahhoz, hogy azok bármikor megkezdhessék működésüket.

áram
gáz
Zorana Mihajlović

Most

20:11, Frissítve: 20:24

Az ukrán elnökkel tárgyalt a szerb államfő Tiranában

Az Ukrajna-Délkelet-Európa csúcstalálkozón Aleksandar Vučić egyebek mellett a két ország területi integritásáról, az ENSZ Alapokmányának tiszteletben tartásáról és a béke megteremtésére tett erőfeszítésekről egyeztetett Volodimir Zelenszkijjel.
19:03, Frissítve: 19:10

Kedvezmények a Forum Könyvkiadónál

A Forum Könyvkiadó Intézet felhívja a figyelmet, hogy a Vajdasági Szép Magyar Könyv pályázat elismert alkotásait további két hétig árusítják 20%-os kedvezménnyel a weboldalukon (https://forumliber.rs/shop).
18:36, Frissítve: 18:44

Ajándék a hölgyeknek

Miközben még az előző koncert hatása alatt állunk, a Szabadkai Népszínház és a Szabadkai Szimfonikus Zenekar újabb közös eseményre készül.

Népszerű