Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Megspóroltunk 16%-nyi áramot

2022.10.19
17:43
Forrás
Szerbiai RTV
Október elseje óta 16 százaléknyi áramot sikerült spórolnia Szerbiának a tavalyi év azonos időszakához képest - jelentette be a szerb energetikai miniszter.

Zorana Mihajlović elmondta, az elmúlt 7-8 napban már nem kellett az országnak áramot vásárolnia külföldön. Ami a gázt illeti, a miniszter elmondta, az udvarnoki tároló tele van, ahogyan a magyarországi bérelt tárolókapacitások is, a Balkáni Áramlaton keresztül pedig folyamatosan érkezik a gáz. Üzemanyagból is van elegendő, legyen szó benzinről, dízelről, vagy autógázról - tette hozzá. Szavai szerint az ország távfűtőműveinek is mindent biztosítottak ahhoz, hogy azok bármikor megkezdhessék működésüket.

áram
gáz
Zorana Mihajlović

Most

09:54, Frissítve: 10:29

Busóbemutató a VM4K-ban

A busómaszkfaragás fortélyaival és a busójárás történetével ismerkedhettek meg csütörtök este mindazok, akik ellátogattak a szabadkai VM4K Klubhelyiségébe.
07:22, Frissítve: 08:00

Lehűlést hoz a borulás

Ma túlnyomóan felhős idő várható. Először Szerbia északi részén, tehát Vajdaságban lesz egyre borultabb az ég, a felhősödés azután az ország többi részére is kiterjed.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Egy fiatal nő harca, hogy újra járni tudjon

Páger Anita 26 éves muzslyai lány egy baleset következtében öt éve mozgássérült. Bekerült a Budi human jótékonysági alapítvány programjába és thaiföldi műtétjére indult gyűjtési akció. Májusig nem egész 16 millió dinárt kellene összegyűjteni.