Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Zséli Ágnes

Megviselte a kukoricát a szárazság

2021.08.12
12:55
2021.08.12
15:58
Forrás
Pannon RTV
Fejletlenek a csövek, telítetlenek a szemek.
Pannon RTV/Zséli Ágnes

Megviselte a hosszan tartó hőség és az egyenetlen csapadékmennyiség az idei kukoricát, a zöme megégett a törökbecsei földeken is. Amíg tavaly hektáronként hat tonnát takarítottak be a gazdák, addig idén kevesebben reménykedhetnek. Szemmel látható a kukorica alsó leveleinek összezsugorodása, sárgulása, emellett a megszokottnál kisebb csövek fejletlen, telítetlen szemet hoznak. Törökbecse községben 28 ezer hektár termőföld van, idén 8269 hektáron ültettek kukoricát.

Pannon RTV/Zséli Ágnes
kukorica
meleg
szárazság
Törökbecse

Most

17:30, Frissítve: 17:37

Vince-napi jóslat a Telecskai-dombokon

Bajsán is összegyűltek a borászok, hogy Vince-nap alkalmából vesszőt vágjanak, és megjósolják, hogy milyen lesz az idei év szőlőtermése a Telecskai-dombságon. A szőlőtermesztők errefelé is jó termésre számítanak.
17:24, Frissítve: 19:34

Vince-napi Borfesztivál és Borkóstoló Temerinben

Rossz bor nincs, csak jó, jobb és legjobb – tartja a mondás. Ezt Temerinben is hangsúlyozták. Sokak örömére a Temerini Kertbarátkörnek idén sikerült megrendeznie a nagy népszerűségnek örvendő Vince-napi Nemzetközi Borfesztivált és Borkóstolót.
16:24, Frissítve: 16:36

Meghalt Aki Rahimovski

A hír, hogy énekesük 67 éves korában elhunyt, a Parni Valjak egykori jugoszláv, majd horvát rockegyüttes közösségi oldalán jelent meg hivatalosan.
16:04, Frissítve: 16:33

Díjazták az év legjobb szerbiai edzőit

23. alkalommal adták át a szabadkai Yu Eco RTV szervezésében a múlt év legjobb szerbiai edzőinek járó sportdíjakat. Az egybegyűlteknek Pintér József, a médiaház igazgatója köszönte meg a szerbiai sport nemzetközi hírnevének öregbítését.

Népszerű

Rendőrök lepték el Horgost

Rendőrök lepték el ma reggel Horgost. Feltételezhetően azt az eltűnt férfit keresik, akinek múlt hétvégén veszhetett nyoma a településen.