Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Dragosavac Viktor

Mennyit dolgozunk egy tartály üzemanyagért?

2019-08-23
13:19
Forrás
Blic
Az üzemanyagárak és az átlagkeresetek nagyságának segítségével elemzők kiszámolták, hogy melyik európai országban mennyit kell dolgoznunk ahhoz, hogy teletankoljuk gépjárművünk üzemanyagtartályát.

Egy munkás Németországban átlagosan 1870 eurót keres havonta, az üzemanyag ára pedig átlagosan 1,43 euróba kerül az országban. Ebből az következik, hogy a németek 6-7 óra munkáért járó fizetséggel tudnak teletankolni egy 50 literes üzemanyagtartállyal rendelkező gépkocsit. Ezzel szemben Szerbiában 24 órát, vagyis 3 munkanapot kell dolgozni azért, hogy ugyanez sikerüljön. Persze csak azoknak, akik az átlagfizetés körüli összeget visznek haza havonta, vagyis mintegy 55 ezer dinárt. Akik ettől kevesebbet keresnek havonta, azoknak 3 napnál is többet kell dolgozniuk, hogy gépjárművük üzemanyagtartályát teletankolják. Szlovéniában ehhez mindössze 10 órát, Horvátországban 14, Bosznia-Hercegovinában 22, Észak-Macedóniában pedig 23 órát kell dolgozni, hogy teletankoljunk egy 50 literes üzemanyagtartállyal rendelkező gépkocsit.

üzemanyag ára
átlagkereset
Szerbia
Németország

Most

12:30, Frissítve: 12:36

Szigorúbb ellenőrzés az osztrák határon

A Szerbiában megjelent afrikai sertéspestis miatt az osztrák vámhatóság szigorúbb ellenőrzést rendelt el, a kór terjedésének megfékezése céljából. A vámosok elsősorban a személygépkocsikat ellenőrzik.
11:58, Frissítve: 12:05

Trópusi vihar sújtja Texast

Több mint ezer embert evakuáltak vagy mentettek ki csütörtökön az Egyesült Államokban a texasi Houston városából, amelyet az Imelda nevű trópusi vihar sújt.

Népszerű

Párját ritkító menyegző volt Palicson

Vidékünkön ma már ritkaságszámba megy az ősi zsidó hagyomány szerinti esküvő. Ezért is volt látványos és párját ritkító a pénteken Palicson megtartott menyegző.