Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Dragosavac Viktor

Mennyit dolgozunk egy tartály üzemanyagért?

2019-08-23
13:19
Forrás
Blic
Az üzemanyagárak és az átlagkeresetek nagyságának segítségével elemzők kiszámolták, hogy melyik európai országban mennyit kell dolgoznunk ahhoz, hogy teletankoljuk gépjárművünk üzemanyagtartályát.

Egy munkás Németországban átlagosan 1870 eurót keres havonta, az üzemanyag ára pedig átlagosan 1,43 euróba kerül az országban. Ebből az következik, hogy a németek 6-7 óra munkáért járó fizetséggel tudnak teletankolni egy 50 literes üzemanyagtartállyal rendelkező gépkocsit. Ezzel szemben Szerbiában 24 órát, vagyis 3 munkanapot kell dolgozni azért, hogy ugyanez sikerüljön. Persze csak azoknak, akik az átlagfizetés körüli összeget visznek haza havonta, vagyis mintegy 55 ezer dinárt. Akik ettől kevesebbet keresnek havonta, azoknak 3 napnál is többet kell dolgozniuk, hogy gépjárművük üzemanyagtartályát teletankolják. Szlovéniában ehhez mindössze 10 órát, Horvátországban 14, Bosznia-Hercegovinában 22, Észak-Macedóniában pedig 23 órát kell dolgozni, hogy teletankoljunk egy 50 literes üzemanyagtartállyal rendelkező gépkocsit.

üzemanyag ára
átlagkereset
Németország

Most

20:10

Reménysugár a hajnani gibbonoknak

A világ legritkább főemlősfaja, a hajnani gibbon egy hímét és egy nőstényét fedezték fel, a pár új reményt jelent a világ legveszélyeztetettebb főemlősfajának fennmaradására - írta a BBC hírportálja.

Népszerű