Ugrás a tartalomra
Fotó

Keveslik az esőt a mezőgazdasági termelők
2024-04-18; 07:54

Kevés esőt hozott a hidegfront térségünkbe. A legtöbb helyen csupán 5-10 milliméter csapadék hullott. Ez pedig nem sokat enyhített az aszályon - mondják a gazdák.
Fotó Videó

Esőre várnak a vajdasági gazdák
2024-04-03; 20:18

Komolyabb csapadék már hetek óta nem áztatta a földeket, így nem csak a növények szomjaznak, a kukorica vetése is nehézségekbe ütközik. Az előrejelzések nem sok jóval kecsegtetnek, a folytatásban is marad a száraz, szeles, kora nyárias időjárás.
Fotó Videó

Drágulnak a vetőmagok, nőnek a termelői költségek
2024-03-12; 16:24

A mezőgazdasági termelőknek legalább 10 százalékkal kell többet fizetniük vetőmagokért, mint tavaly. Emellett drágult az üzemanyag is, ami még inkább megnöveli a termelők kiadásait. Egyedül a műtrágyaárak csökkentek és vele együtt a gabonaárak is.

Most

13:04

Nehézbombázót lőtt le Ukrajna

Ukrajna pénteken lelőtte az orosz légierő egyik Tupoljev Tu-22M szuperszonikus nehézbombázóját a dél-oroszországi Sztavropol régióban – közölte Kijev.
09:33, Frissítve: 09:38

Orbán Viktor: békepárti többség kell Európában!

Az európai parlamenti választáson a békepártiság és a háborúpártiság áll szemben egymással, és Európában békepárti többség kell - hangoztatta Orbán Viktor magyar miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában, pénteken.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.