Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Dragan Miljanić

Mezőgazdaság és idegenforgalom

2021.12.09
16:23
2021.12.09
16:59
Forrás
Pannon RTV
16 millió dinárral támogatja a tartományi mezőgazdasági titkárság a mezőgazdasági termelők idegenforgalmi kapacitásainak az erősítését. 12 vajdasági város és község pályázott az eszközökre. A szerződéseket ma adták át Újvidéken.

A pályázatból befolyt összegeket a helyi önkormányzatok idegenforgalmi jelzőtáblák, illetve olyan táblák kihelyezésére fordítják, amivel megjelölik, hogy egy adott épületbe a mezőgazdasági termelők helyi termékek eladásával foglalkoznak. Ópáva is a 12 támogatott község egyike. Miloš Markov, a település polgármestere kiemelte: „Felhatalmazást kaptunk a projekt-műszaki dokumentáció elkészítésére, amely egy sportközpont kiépítésére vonatkozik Szekerényen, olyan tartalmakkal, amelyek a vidéket érintik, illetve értékesítési pontokkal a sportközpont területén, ahol a lakosaink, a földművesek és a termelők a községünk területéről, el tudják adni a termékeiket.”

Pannon RTV/Dragan Miljanić

Magyarkanizsa község 540 ezer dinár értékű támogatást kapott, amellyel a helyi kistermelőket, borászokat, pálinkafőzőket, méhészeket, zöldség- és gyümölcstermesztőket, sajtkészítőket segítik. Az első körbe 15 termelőt vonnak be – mondta Vass Zoltán. A magyarkanizsai községi tanács mezőgazdasággal megbízott tanácstagja hozzátette: „Bízom abban, hogy ez a kistermelői történet olyan szinten meg fog indulni egy picit jobban a jövőben, hogy mindazok az átutazó turisták valószínűleg kíváncsiak arra, hogy az adott terület milyen terméket is tud kínálni, és ez is egy új lehetőséget tud nyújtani a mezőgazdasági termelőinknek.”

Pannon RTV/Dragan Miljanić

A támogatási pályázat keretösszege 28 millió dinár volt, amiből 16 millió lett odaítélve. Čedomir Božić, tartományi mezőgazdasági titkár kiemelte,  jövőre is segítik majd a mezőgazdasági termelőket.

„A következő évben is ekkora lesz a költségvetés a rurális infrastruktúra fejlesztésére. Arra kérem önöket, hogy használják ki az alkalmat és pályázzanak. Folytatni fogjuk a mezőgazdasági termelőink erősítését, hogy kibővítsék a tevékenységüket az idegenforgalom területére is. Az idegenforgalmi jelzőtáblák mellett természetesen várnak ránk olyan pályázatok is, amelyek a szálláshelyekre fognak vonatkozni.”

A jövő évtől a támogatást emellett ki szeretnék bővíteni a termékek márkajelzésére, a helyi termelők erősítése érdekében.

Čedomir Božić
Vajdaság
Vass Zoltán
Miloš Markov

Kapcsolódó tartalmak

Most

13:52

Őrzöm a fogaimat, büszkén mosolygok

Május 3. hete a száj és fogak egészségének hete. Május 22-ig Szerbia-szerte felhívják a figyelmet a száj és a fogak egészségének fontosságára, hiszen ez is az általános egészségi állapot része.
12:47

Orbán Viktor bemutatta kormánya szerkezetét

Orbán Viktor magyar miniszterelnök kedd reggel bemutatta a Fidesz-KDNP frakciószövetségnek kormánya szerkezetét, a minisztereket és ismertette feladataikat - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.

Népszerű