Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/ Dragan Miljanić

Mezőgazdaság, vadászat, halászat – minden egy helyen Újvidéken

2021.09.19
16:48
2021.09.19
20:08
Forrás
Pannon RTV
Nagy volt az érdeklődés vasárnap az újvidéki Mezőgazdasági Vásáron. A most 88. alkalommal megrendezett eseményre 17 országból 800 kiállító érkezett, de nézelődők és vásárlók is jöttek a szomszédos államokból.

A második napon is sok látogatót vonzott a kiállítás. A mezőgazdaság, vadászat, halászat és kötődő ágazatok iránt érdeklődők széles kínálat közül válogathatnak. A látogatók megismerkedhetnek a legújabb fejleményekkel és technológiákkal is.

Pannon RTV/ Dragan Miljanić

A vásár részét képezik a tudományos konferenciák is. A tartományi mezőgazdasági titkárság standjánál a fiatal szerbiai mezőgazdászok helyzetét, lehetőségeit és kihívásait vitatták meg.

Jovan Topalski csúrogi termelő: „Úgy gondolom, hogy elsősorban, mivel láttuk, hogy milyen év volt az idei, a csatornahálózatot kéne felújítani, és azokban a csatornákban több víz kéne, hogy lehessen öntözni.”

 

Pannon RTV/ Dragan Miljanić

Az említett titkárság idén 200 millió dinárral támogatta célzottan a fiatal, 40 év alatti termelőket saját vállalkozás indítása kapcsán – emelte ki Čedomir Božić, tartományi mezőgazdasági titkár. Hozzátette: „Örülök annak, hogy elég sok fiatal mezőgazdász van, akik szarvasmarha tenyésztéssel fognak foglalkozni, ami mindenekelőtt az állomány beszerzésében látszik, de elég sokan foglalkoznak gyümölccsel és zöldséggel is.”

Idén a mezőgazdasági kiállítással párhuzamosan szervezték meg a Vadászati és Halászati kiállítást is. A Vajdasági és Szerbiai Vadászszövetség is képviselteti magát.

Bratislav Ćirković, a Szerbiai Vadászszövetség elnöke: „A vásári aktivitások, amikor a vadászatról van szó, többszörösen is jelentősek a kereskedők, fegyvert, lőszert, vadászati és halászati kellékeket gyártók számára, valamint a hozzá tartozó aktivitások szempontjából is.”

 

Pannon RTV/ Dragan Miljanić

Az eseményen a Vajdaság Erdői Közvállalat is bemutatja az illetékessége alá tartozó terület lehetőségeit. A tartomány 110 ezer hektárnyi vadászterületén körülbelül 10 ezer nagyvad van - mondja Kókai Roland, a közvállalat igazgatója.

„Fácánra is lehet vadászni a nagyvadak mellett, vannak vadkacsák, vadlibák, a téli időszakban, amikor nagyon hideg van, a Dunán. Ezekre lehet vadászni. A legértékesebb vadászterületünk Monostorszeg környékén van, ahol a szarvasoknak a trófeapotenciálja igen magas.”

A kiállítás része a nyereményjáték, amelyen traktort, vetőgépet, fűnyírót és utánfutót is lehet nyerni. Minden látogató részt vehet benne, a húzás pedig csütörtökön lesz.

Bratislav Ćirković
Kokai Roland
Vajdaság Erdői Közvállalat
Čedomir Božić
Újvidék

Most

22:52, Frissítve: 23:00

Kocsis Máté: életbe lép a Gyurcsány - Márki-Zay paktum

A baloldal hatalmat akar, annak viszont feltétele, hogy a miniszterelnök-jelölt és a legnagyobb baloldali párt elnöke ezt megkösse - jelentette ki a Fidesz frakcióvezetője az ellenzéki előválasztásra reagálva vasárnap közösségi oldalán.
22:28, Frissítve: 22:46

Márki-Zay Péter nyerte az előválasztást

A Mindenki Magyarországa Mozgalom jelöltje 57-43 arányban nyert a magyarországi ellenzéki előválasztás második fordulójában. A voksolás másik miniszterelnök-jelöltje, Dobrev Klára gratulált Márky-Zay Péternek az előválasztáson elért sikeréhez.

Népszerű

Fogjunk össze a tiszaszentmiklósi Szarvák családért!

Ismét jó szándékú emberek segítségét kéri a tiszaszentmiklósi Szarvák Krisztina és családja. Az édesanya tavaly egyedül maradt hét gyermekével, miután férje rövid, súlyos betegség következtében elhunyt.