Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Mezőgazdasági kiállítás Módoson

2019-09-16
14:31
Forrás
Közlemény
Mezőgazdasági kiállítást rendeznek a Szécsány községi Módoson. A rendezvényt szeptember 29-én tartják és mintegy 80 agráriumban dolgozó termelőt, családi vállalkozót, valamint céget várnak.

A kiállítás fő célja a vidék háztáji termékeinek és hagyományainak népszerűsítése, továbbá a fiatalok felzárkóztatása és versenyképessé tétele a termelésben. A község zömében mezőgazdaságból él, 37 817 hektár termőfölddel rendelkezik és a hagyományos szántóföldi növénytermesztés mellett jelentős az állattenyésztés, valamint a haltenyésztés, az utóbbi években pedig a gyümölcstermesztés is felfelé ívelő ágazatnak minősül. A kiállítás szervezői azt remélik, hogy a mezőgazdaság népszerűsítésével és a nagyvárosokkal való jó összeköttetéssel fellendíthető a termelés, valamint a mezőgazdaságból megvalósítható jövedelem a körzetben.

Módos
mezőgazdasági kiállítás

Most

18:51, Frissítve: 19:49

Országos céllövő búvárverseny Szabadkán

Országos céllövő búvárversenyt és vajdasági nyílt bajnokságot tartottak ma Szabadkán. A sétaerdei medencében több mint 30 versenyző és 12 klub mérte össze ügyességét.

Népszerű

Megölte családját egy rendőrnő

Megölte családja négy tagját, majd öngyilkosságot követett el egy rendőrnő a koszovói Gnjilane településen. A tragédia 13 óra körül történt.
Mérik a sebességet a rendőrök

Fokozott ellenőrzés az utakon

Mától kezdve fokozott közúti ellenőrzést végeznek Szerbia-szerte az utakon - tájékoztat a szerbiai belügyi tárca.