Ugrás a tartalomra

Mezőgazdasági összeírás kezdődik október elsején Szerbiában

2023.09.29
12:53
Forrás
Pannon RTV
Mottója: Ha ismerjük, jobban tervezünk.

Miladin Kovačević, a Köztársasági Statisztikai Hivatal igazgatója szerint az összeírás azért fontos, mert mindent felölelő, részletekbe menő, és tisztázza az esetleges eddigi hibákat, illetve igazolja az eAgrar platformon megadott információkat.

Országszerte 2852 összeíró járja majd a terepet, felkeres minden gazdaságot Szerbiában. Az egyéni agrárgazdaságok száma becslések szerint körülbelül félmillió lehet. Minden mezőgazdászt felkeresnek december 15-ig, ameddig az agrárösszeírás tart.

mezőgazdasági összeírás

Most

19:30, Frissítve: 19:57

Száz fiatal labdarúgó a Csubela Ferenc Emléktornán

Száz fiatal labdarúgó részvételével zajlott a Csubela Ferenc Emléktorna Bácskossuthfalván. A kispályás kupán 16 csapat versengett helyi és környékbeli fiatalok részvételével. Csubela Ferenc, a VMSZ egyik alapítója és első elnöke volt.
16:20, Frissítve: 18:10

Hagyományok téli fesztiválja Palicson

Tepertősütő verseny, szalonna- és hagymaszeletelő verseny, kézműves kiállítás, forralt bor, jó hangulat és kellemes idő - így zajlik az idei Hagyományok téli fesztiválja Palicson. Az eseményre idén közel ezer személy érkezett.

Népszerű

Mezőgazdászok, figyelem!

Új pályázatot hirdettek a mezőgazdászok számára. Beruházásaik 50 százalékát az állam biztosítja, vissza nem térítendő támogatás formájában.

Elindult a személyforgalom a Szabadka-Szeged vasútvonalon

Az első járat 5 óra 19 perckor indult Szegedről. Az első utasok között volt Lázár János magyar közlekedési miniszter és dr. Pásztor Bálint a VMSZ megbízott elnöke is. A személyvonatok ezen a vonalon ötször közlekednek majd mindkét irányba.