Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Bárdos Orsolya

Mezőgazdasági pályázatok Magyarcsernyén

2020-12-10
11:07
Forrás
VajdaságMa
A jelenlegi kiírásban a gyümölcstermesztők és a szőlészek ültetvényeik felújítására, újratelepítésére, a földművesek pedig elsődleges talajmegmunkáló, vető- és veteménybetakarító gépekre pályázhatnak.

A támogatásra csak a regisztrált termelők jelentkezhetnek. A támogatás teljes összege 2,4 millió dinár. Pályázni december 23-án 12 óráig lehet. A dokumentációt személyesen vagy postai úton lehet átadni, ajánlott küldeményként az önkormányzat címére.

Magyarcsernye
mezőgazdaság

Most

16:00

Ma van a Nemzetközi Jegesmedve Nap

A jegesmedvék életük nagy részét a Jeges-tenger jegén töltik, a világ egyik leghidegebb környezetében. Megközelítőleg 21 és 31 ezer egyed él a Földön, de sok más állathoz hasonlóan őket is fenyegeti a klímaváltozás.
15:28, Frissítve: 15:36

2037 méternyi kolbász tekeredett Turián

A Turiai Kolbászfesztiválon a járványügyi helyzet miatt idén az ünnepség és a vásár elmaradt. Csak a Guiness-rekordot tartó kolbász készítőiből és a szervezőkből, valamint a kolbászkészítő verseny kisszámú résztvevőjéből állt az idei esemény.
15:01, Frissítve: 15:17

Disznótor a muzslyai réten

A muzslyai réten, Budai Zoltán tanyáján, ma baráti körben hagyományos disznótor volt, amelynek az „áldozata” egy háromszáz kilogrammos jószág volt.

Népszerű

Halálos közúti baleset Topolyánál

A szerencsétlenség szerda este fél nyolckor történt Topolya bejáratánál, egy kombi hátulról egy kapcsolható eszközt húzó traktornak ütközött.

Megtalálták az eltűnt niši fiú holttestét

A rendőrség nem adott hivatalos közleményt a halott személyét illetően, viszont a Szerbiai RTV azt írja, Jovan Veselinović anyja megerősítette, hogy az eltűnt fiára találtak rá.

Üresen állnak a zentai árupiac standjai

Kedd óta üresek a zentai árupiac asztalai. Az árusítók beszüntették a munkát. Ennek több oka is van. Az ügyben megszólalt a piacot üzemeltető vállalat igazgatója is.