Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Mezőgazdasági támogatásokról tartottak előadást Újvidéken

2019-03-15
14:09
2019-03-15
18:51
Forrás
Pannon RTV
A feldolgozás és az állattenyésztés áll a Mezőgazdasági Minisztérium támogatáspolitikájának középpontjában.

A gazdák szerint nagy szükség van minden támogatásra, a korszerű mezőgazdaság ugyanis sokba kerül. A vajdasági kis- és közepes gazdaságok pénzelésére, illetve támogatására a titkárság kasszájából egy milliárd háromszáz millió dinár áll rendelkezésre, ehhez párosulnak a Mezőgazdaság-fejlesztési Alap kedvező kamatlábú hitelei és a két milliárd keretösszeggel rendelkező Fejlesztési Alap. Az újvidéki és környékbeli gazdáknak ma Nenad Katanić, szerb mezőgazdasági segédminiszter tartott előadást.

Nenad Katanić, mezőgazdasági segédminiszter, Szerbia: „A Törökországgal kötött megállapodásnak köszönhetően lehetőségünk van a marhahús kivitelére. A szerződést sikerült meghosszabbítani, így nem 5, hanem 10 ezer tonna hús kivitelére vagyunk jogosultak. Ezért változtattunk a húsmarha-tenyésztés támogatásán. Az előző években a tejtermelő szarvasmarhákra jutó illeték nagyságával egyezett meg ez az összeg, így most 25 ezer dinárra növeltük az egy-egy jószágra járó illetéket. Az organikus tenyésztésbe vont állatokra 40 ezer dinárnál is többet kapnak a gazdák. Ahhoz, hogy valaki jogosult legyen az állami támogatásra, legalább két szarvasmarhát kell nyilvántartásba tennie.”

Újvidék
Nenad Katanić
támogatás

Most

Népszerű

Bombarobbanás történt Topolyán

Csütörtök éjjel fél tizenegy körül a Ljubljanai utca 16-os szám alatt, B. L. otthona előtt robbant a bomba egy magyar rendszámtáblás autó alatt – adta hírül egy helyi (mojabackatopola.rs) hírportál.
Mentőautó

Holtan találtak egy 15 éves fiút Topolyán

A topolyai Bartók Béla utca egyik házában ma a reggel holtan találták a 15 éves O. A. -t. A kiskorú holttestét állítólag barátjának a dédanyja találta meg az ágyban.