Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Mezőgazdasági támogatásokról tartottak előadást Újvidéken

2019-03-15
14:09
2019-03-15
18:51
Forrás
Pannon RTV
A feldolgozás és az állattenyésztés áll a Mezőgazdasági Minisztérium támogatáspolitikájának középpontjában.

A gazdák szerint nagy szükség van minden támogatásra, a korszerű mezőgazdaság ugyanis sokba kerül. A vajdasági kis- és közepes gazdaságok pénzelésére, illetve támogatására a titkárság kasszájából egy milliárd háromszáz millió dinár áll rendelkezésre, ehhez párosulnak a Mezőgazdaság-fejlesztési Alap kedvező kamatlábú hitelei és a két milliárd keretösszeggel rendelkező Fejlesztési Alap. Az újvidéki és környékbeli gazdáknak ma Nenad Katanić, szerb mezőgazdasági segédminiszter tartott előadást.

Nenad Katanić, mezőgazdasági segédminiszter, Szerbia: „A Törökországgal kötött megállapodásnak köszönhetően lehetőségünk van a marhahús kivitelére. A szerződést sikerült meghosszabbítani, így nem 5, hanem 10 ezer tonna hús kivitelére vagyunk jogosultak. Ezért változtattunk a húsmarha-tenyésztés támogatásán. Az előző években a tejtermelő szarvasmarhákra jutó illeték nagyságával egyezett meg ez az összeg, így most 25 ezer dinárra növeltük az egy-egy jószágra járó illetéket. Az organikus tenyésztésbe vont állatokra 40 ezer dinárnál is többet kapnak a gazdák. Ahhoz, hogy valaki jogosult legyen az állami támogatásra, legalább két szarvasmarhát kell nyilvántartásba tennie.”

Újvidék
Nenad Katanić
támogatás

Most

14:33, Frissítve: 16:17

Magyar pártok az EP-választáson

Hogy áll össze az Európai Parlament? Hány képviselő van, hány a magyar? Összefoglalónkból kiderül, melyik magyar pártoknak volt képviselőjük az előző EP-ben, és melyik pártcsaládokkal dolgoztak.

Népszerű

Ebolagyanús pácienset kezelnek

Elszabadult a kongói Ebola-járvány

Megfékezhetetlenné vált a Kongói Demokratikus Köztársaságban kitört Ebola-járvány, s a helyzet olyan súlyos lehet, mint a 2013-2016 közötti, három államra kiterjedő egészségügyi válság idején volt.