Ugrás a tartalomra

Mi lehet a megoldás a visszamenőleges adóztatás kérdésére?

2021-01-18
19:18
Forrás
Pannon RTV
A szerb kormánnyal folytatott mai tárgyalásokat követően összetettnek értékelte a helyzetet a szerbiai online dolgozók szövetsége, amely szeretne megoldást találni a visszamenőleges adóztatás kérdésére.

Az elkövetkező napokban még több tárgyalást folytatunk a kormány képviselőivel, mondta a szövetségének elnöke, Miran Pogačar. Hozzátette, hogy a mai nap csak egy találkozó volt, ahol a szabadúszók bemutatták követeléseiket, és felszólították Ana Brnabić miniszterelnököt, Siniša Mali pénzügyminisztert és Dragana Marković, a szerbiai adóhatóság igazgatóját az adó megfizettetésének, valamint a szabadúszók munkája ellenőrzésének felfüggesztésére. Becslések szerint Szerbiában körülbelül százezer szabadúszó tevékenykedik. Azt kérték, hogy először szabályozzák a szabadúszók státusát, és fogadjanak el egy új törvényt, amely meghatározná a tevékenységüket, és azt is, hogy milyen adókulcsok vonatkoznak rájuk. Az adóhivatal eddig 40 végzést kézbesített és 2000 felhívást adott át a szabadúszóknak, amelyek március végén és április elején válhatnak jogerős határozattá. 

adó
freelancer
kormány
Ana Brnabić

Most

16:00, Frissítve: 16:10

Antalfalván is folyamatos az oltás

Javában zajlik a koronavírus elleni oltás beadása Antalfalva községben is. A kínai Sinopharm, az amerikai-német Pfizer-BioNTech és a brit-svéd AstraZeneca által gyártott oltóanyagok közül választhatnak az oltakozni vágyók.
14:13, Frissítve: 16:54

Mi a teendő, ha valakit kutyatámadás ér?

Nemrég súlyos kutyatámadás ért egy szabadkai nőt. Az eset igencsak felborzolta a kedélyeket a városban, hiszen gyakran látni kóbor kutyákat az utcákon, a parkokban, a tereken magányosan vagy kisebb-nagyobb csoportokba verődve.

Népszerű

Megtalálták az eltűnt niši fiú holttestét

A rendőrség nem adott hivatalos közleményt a halott személyét illetően, viszont a Szerbiai RTV azt írja, Jovan Veselinović anyja megerősítette, hogy az eltűnt fiára találtak rá.

Üresen állnak a zentai árupiac standjai

Kedd óta üresek a zentai árupiac asztalai. Az árusítók beszüntették a munkát. Ennek több oka is van. Az ügyben megszólalt a piacot üzemeltető vállalat igazgatója is.

Halálos közúti baleset Topolyánál

A szerencsétlenség szerda este fél nyolckor történt Topolya bejáratánál, egy kombi hátulról egy kapcsolható eszközt húzó traktornak ütközött.