Ugrás a tartalomra
Pixabay/Bru-nO

Miért drágult az étolaj?

2021.04.13
22:20
2021.04.13
22:35
Forrás
Pannon RTV
Jelenleg 150 és 200 dinárt közötti összeget kell fizetni egy liter napraforgó étolajért. A szakemberek szerint a napraforgó felvásárlási árának növekedése, valamint a koronavírus járvány miatt emelkedett drasztikusan az olaj ára.
Pannon RTV

Rekord áremelkedést tapasztalhattak a vásárolók az napraforgóolaj esetében. Hivatalos információk szerint négy hónap alatt mintegy 30 dináros áremelkedést jegyeztek fel.

Pannon RTV

A szakemberek szerint a nagy áremelkedés egyik oka, hogy a nemzetközi tőzsdén megnövekedett a napraforgó felvásárlási ára. Ez pedig annak a következménye, hogy a tavalyi évben a környező országokban a vártnál gyengébb termést tudtak a gazdák betakarítani. Vajdaságban 2020-ban a kevés csapadék következtében hektáronként mindössze 1200-1800 közötti kilogrammos volt a terméshozam.. A felvásárlók pedig átlagosan 36 dinárt fizettek a napraforgó kilójáért.

Pannon RTV

Zserai Zsolt, az régió egyik legnagyobb gabonafelvásárlójának termelési igazgatója a Közügyekben elmondta, hogy Szerbiában 2020-ban kicsivel több mint 660 ezer tonna napraforgó termett, ami 100 ezer tonnával kevesebb hozamot jelent, mint 2019-ben. Az illetékesek szerint az étolaj ára mindaddig nem fog csökkenni, míg ki nem derül, hogy milyen lesz az idei termés.

napraforgóolaj
étolaj

Most

19:05, Frissítve: 19:12

Casemiro továbblőtte a brazilokat

Brazília 1:0-ra győzte le Svájcot a katari világbajnokság G-csoportjának második csoportmérkőzésén, ezzel biztos a továbbjutása a kieséses szakaszba.
17:11, Frissítve: 17:23

Haladnak a korral a magyarkanizsai idősek

Ismét az okostelefon használatát ismertetik a magyarkanizsai időseknek, a helyi Felnőttképzők Regionális Hálózatának szervezésében. A 20 órás képzés alatt az alapoktól sajátíthatják el az okostelefon használatát.
15:19, Frissítve: 16:24

Évadnyitó a muzslyai Petőfiben

Másfél órás műsorral ünnepelték tegnap este 75 éves muzslyai Petőfi Sándor Magyar Művelődési Egyesület évadnyitóját. A szakcsoportok bemutatkozása mellett a 16. évadnyitó rendezvény másik célja az új tagok toborzása volt.

Népszerű

Leszámolás történhetett Horgoson

Lövöldözés volt csütörtökön Horgoson. Valószínűleg leszámolás történt két migránscsoport között, néhányan meg is sérültek.