Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Miért előnyös a föld alatti csepegtető öntözés?

2018.02.05
12:20
2018.02.05
15:30
Forrás
Pannon RTV
A föld alatti csepegtetőrendszerekről tartottak előadást a DOO Tifon szakemberei a gazdáknak, a Zentai Gazdakör szervezésében.

A Vajdaságban újnak számító technológiát 2014 óta használják a gazdák, több mint 300 hektárnyi területen. Az új öntözőrendszer előnye többek között az, hogy a víz egyenletesen oszlik el a talajban. A termelők megismerkedhettek az új technológiákkal és módszerekkel is.

Pannon RTV

Török Zsolt, tulajdonos, DOO Tifon Zenta: „A föld alatti csöpögtetésnek előnyei az, hogy a növény gyökereihez közvetlenül tudjuk eljuttatni a vizet, nincsenek kipárolgások, a fölső öntözéssel ellenben, ahol 60-70 százalékos kipárolgás tud megvalósulni, ezzel az altalaj-öntözéssel tulajdonképpen minimálisra csökken a kipárolgás, csak amennyit a növény hasznosít, annyi párolog ki a földből és 90-95 százalékát hasznosítja a tövéhez juttatott víznek.”

Zenta
öntözés

Most

16:17, Frissítve: 17:20

Levendulanapok Szabadkán

Jótékonysági Levendulanapokat tartottak a szabadkai Vasutastelep üzletközpontjában. A látogatók levendulapalántát, vágott virágot, levendulavizet- és olajat, valamint más kézműves termékeket is vásárolhatnak.
14:47, Frissítve: 14:53

Szurkoljunk a magyar női pólósoknak!

VB-döntőt játszik 20 órától a magyar női pólóválogatott. Az ellenfél az Egyesült Államok csapata, mely a torna legnagyobb esélyesének számít.
14:41, Frissítve: 16:54

Hajnal Jenő: Az öröm és a megtiszteltetés díja ez

Emlékplakettet adományozott Hajnal Jenőnek a budapesti székhelyű Nagy Imre Társaság. A Magyar Nemzeti Tanács elnökének így köszönték meg munkáját az ’56-os eseményekre való emlékezés kapcsán, illetve közreműködését az emlékhelyek létrehozásában.

Népszerű

Apa és négy gyerek – segítsünk a Vranka családnak

Segítségre szorul a szabadkai Vranka család. Az apa egyedül neveli négy gyermekét. A szerény körülmények között élő öttagú családnak leginkább élelmiszerekre, tisztálkodási szerekre, valamint építőanyagokra lenne szükségük.