Ugrás a tartalomra
vojvodina.gov.rs

Milyen helyzetben van Vajdaság gazdasága?

2021.12.15
14:21
Forrás
Közlemény
A tartományi kormány elfogadta a járvány idejére vonatkozó, a vajdasági gazdaság helyzetéről szóló beszámolót.

A foglalkoztatásról, a munkanélküliségről, a bérekről, a külkereskedelmi forgalomról, a turizmusról és a gazdaságtámogatási intézkedésekről szóló adatokat tartalmazza a dokumentum.

2021 harmadik negyedében 2,7 százalékkal nagyobb volt a foglalkoztatottak száma Vajdaságban, mint az előző év azonos időszakában.

2021 januárjától augusztusáig 61.065 dinár volt a nettó átlagbér, ami a tavalyihoz képest 8,5%-os nominális, illetve 5,6%-os reális növekedést jelent.

Az év elejétől szeptemberig az árukivitel 5,5 milliárd eurót tett ki, vagyis 27,1 százalékkal többet, mint a tavalyi azonos időszakban, a behozatal értéke pedig 6,1 milliárd euró volt, ami 32,8 százalékkal több a tavalyinál.

Ugyanebben az időszakban a turizmus tekintetében is növekedés tapasztalható, ugyanis a hazai turisták száma 39,9 százalékkal, a külföldieké pedig 96,6 százalékkal nőtt.

vojvodina.gov.rs

A tartományi kormány arról is döntött, hogy 12 millió dinárt különít el a közlekedés és a közúti infrastruktúra fejlesztésének társfinanszírozására, 5 millió dinárt biztosít a mezőgazdasági birtokok támogatására, valamint 3,2 millió dinárt a tornyosi Tömörkény István Általános Iskola egyes részeinek felújítására.

Vajdaság
munkanéküliség
gazdaság
bér
foglalkoztatott
kivitel
turizmus
kormányülés
tartományi kormány

Most

14:15, Frissítve: 14:25

A hétvégén Folk Music Fest

Május 27-én és 28-án tartják a nyolcadik Folk Music Fest népzenei fesztivált a Palicsi Vigadó teraszán. Pénteken a Juhász zenekar nyitja meg a koncertsorozatot, szombaton délután fiatal népzenei együttesek fellépésével folytatódik a rendezvény.

Népszerű

Rossz hír a földművesek számára

Folytatódik a meleg időjárás térségünkben, holnaptól egészen péntekig már nem kell számítani csapadékra - olvasható a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet előrejelzésében.

Miből mennyit vihetünk magunkkal külföldre?

Hamarosan elkezdődik a nyári szabadságok ideje. Utazásunk előtt jó tudni, hogy külföldi nyaralásunk során milyen értékben vihetünk magunkkal készpénzt és egyéb dolgokat úgy, hogy ne büntessen meg bennünket a szerb vámhivatal.