Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Milyen munkaerőt keresnek a vajdasági cégek?

2020-09-30
22:17
2020-09-30
22:45
Forrás
Pannon RTV
Az észak-bácskai körzetben hét és félezer körül van a munkanélküliek száma. Aki gyári munkásként szeretne dolgozni, akár azonnal munkába is állhat.

Vannak kimondottan hiányszakmák, a pincérekért szinte versengenek a munkaadók, ezért a keresetük is kimagasló lehet. Arról nincs hivatalos kimutatás, hogy a koronavírus-járvány következtében külföldön megszűnt munkaviszonyuk miatt hányan tértek haza, de tény, hogy a most munkát keresők között vannak hazatérők. A Közügyek vendége Ozsvár Tihamér, a Gebi Kft. tulajdonosa volt.

32.126 dinár. Ennyi lesz a minimálbér jövőre Szerbiában. Ezzel azonban nem mindenki elégedett, a szakszervezetek még legalább kétezer dináros emelést szerettek volna elérni. 2010 óta nyolcszor emelkedett a minimálbér. A 2021 januári lesz a kilencedik növelés. A tavalyi év végén a 2020-ra vonatkozó minimálbért 11,1 százalékkal, vagyis körülbelül háromezer dinárral emelték meg. Ekkora emelés az idén is várható lett volna, ha a koronavírus-járvány nem mér óriási csapást a gazdaságra.

munkaerő
minimális
minimálbér
Szerbia
Vajdaság
munkanélküli

Most

12:42

Virágba borult a magyarkanizsai piac

Sokféle virág volt kapható, de a halottak napjára és a mindenszentekre való tekintettel főként krizantémot és koszorúkat lehetett vásárolni. Emellett az árusok mécsesek sokaságával is várták a vásárlókat.
12:28

Aktuális koronavírus-helyzet Szerbiában

Növekedett a koronavírussal fertőzöttek száma az Észak-Bácskai Körzetben, számolt be az aktuális járványügyi helyzetről dr. Nebojša Bohucki csütörtök délelőtt, azonban a helyzetet elfogadhatónak ítélte meg.
11:31

Késes támadás Nizzában

Egyelőre nagyon keveset tudni a történtekről, a Reuters hírügynökség szerint még zajlik a rendőrségi akció a városban. Cikkünk frissül!

Népszerű

Baleset Szabadkán

Közlekedési baleset történt ma délután Szabadkán. Várjuk az illetékesek részletesebb információit az esetről.