Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Dragan Miljanić

Milyen támogatásokat kaphatnak a kisgazdaságok?

2021.09.20
17:47
2021.09.20
20:17
Forrás
Pannon RTV
A Mezőgazdasági Vásáron kiosztották a támogató szerződéseket

Milyen támogatásokat kaphatnak a kisgazdaságok, és milyen idegenforgalmi kínálata van Vajdaságnak? - ezekkel a témákkal foglalkoztak Újvidéken, a Mezőgazdasági Vásár harmadik napján. Folytatódtak az üzleti megbeszélések és a tudományos konferenciák is.

Pannon RTV/Dragan Miljanić

Kisgazdaságok fejlődését támogatja a Tartományi Mezőgazdasági Titkárság. A vásáron kiosztották a támogató szerződéseket. A pályázaton a gazdaságok 40 éven aluli, valamint női tulajdonosai kiemelt kedvezményezettek voltak, ők is költség-visszatérítésre pályázhattak. Nagy Abonyi Mónika bogarasi termelő: „Hatalmas öröm és hatalmas segítség, úgy gondolom, főleg ebben a mai világban, ebben a covidos világunkban bármihez is hozzájutni, amit mi kapunk, és nem nekünk kell adni. Talajlazítóra pályáztunk.”

Pannon RTV/Dragan Miljanić

A Tartományi Mezőgazdasági Titkárság az előző években gyümölcsészeknek és konyhakerti növényeket termelőknek írt ki pályázatot. Ettől az évtől kapcsolható eszközökre is pályázhattak. Ótott Róbert titkárhelyettes: „Nagyon nagy volt az érdeklődés, 252 támogatási szerződést tudtunk ma aláírni. Több mint 100 millió dináros keretösszeget lőttünk ki ezzel. 50-60 százalékos költség-visszatérítést tudtak a gazdák ezáltal megvalósítani.”

A Vajdasági Idegenforgalmi Szervezet is megnyitotta standját a vásáron, a tartomány látni-, enni- és innivalóit mutatja be. A Tartományi Gazdasági és Idegenforgalmi Titkársággal közösen hirdették meg a Vajdasági Ebéd kampány kezdetét, és az azonos című szakácskönyvet is megjelentették, amely a gasztroturizmust hivatott népszerűsíteni. Nenad Ivanišević, tartományi gazdasági és idegenforgalmi titkár: „Több mint 24 étel van benne. Van itt szilvás gombóc és tormaszósz is, tehát mindaz, ami jellegzetes, és amiről elmondhatjuk, hogy az őseink ették vasárnaponként, amikor délben volt az ebéd.”

Pannon RTV/Dragan Miljanić

A vásárra látogatók megismerkedhettek a vajdasági községek idegenfogalmi kínálatával is, jó falatok kíséretében.

kisgazdaság
Nemzetközi Mezőgazdasági Vásár
támogatás
Ótott Róbert
Nenad Ivanišević

Kapcsolódó tartalmak

Most

12:28

Kevés termés, alacsony ár - Bajban az almatermesztők

Már évek óta nem kecsegtető az almatermesztők helyzete Szerbiában, így Észak-Bácskában sem. Sem az időjárás, sem a piaci és felvásárlói körülmények nem kedveztek a termelőknek. Azt mondják, ennyi pénzért nem éri meg külföldre szállítani.
11:07, Frissítve: 11:15

Új helyszínre kerül a palicsi Kalandpark

Az elmúlt év októberében még a strandon kezdték el építeni, immár viszont a Palicsi Állatkertben kapott helyet. Az erről szóló döntést a helyi önkormányzat és a Palics Park Kft. közösen hozta meg.

Népszerű

Aleksandar Vučić: Aki mer, az nyer

Aki mer, az nyer - mondta magyarul Aleksandar Vučić szerb államfő Horgoson. Ezzel a mondattal Orbán Viktor magyar miniszterelnök Szerbia felé irányuló politikáját jellemezte.