Ugrás a tartalomra

Minden területen lépést kell tartani a digitális fejlődéssel

2021.10.14
14:38
2021.10.14
21:23
Forrás
Pannon RTV
Vajdasági Magyar Digitális Napok elnevezéssel, kétnapos rendezvénysorozat zajlik Palicson és Szabadkán. A program célja a Kárpát-medencei magyar digitális ökoszisztéma és a hálózati együttműködés megerősítése.

Két helyszínen, 40 előadóval, 150 résztvevővel zajlik a kétnapos Vajdasági Magyar Digitális Napok elnevezésű rendezvény. Kaszás Zoltán, az OTP nemzetközi IT stratégiai ügyekért felelős ügyvezető igazgatója a digitalizáció hatásairól és annak változásairól beszélt előadásában.

„Számunkra fontos, hogy felismerjük ezt a pillanatot, felismerjük azt, hogy a most gazdaságában élünk, és ezt lehetőségként éljük meg és lehetőségként próbáljuk meg a mindennapok számára elérhetővé tenni.”

A rendezvény a Prosperitati Alapítvánnyal, a CED Közép-európai Gazdaságfejlesztési Hálózat Nonprofit Kft.-vel és a Szegedi Tudományegyetemmel együttműködve jött létre – emelte ki Juhász Bálint, a Prosperitati Alapítvány ügyvezetője.

„Azt gondolom, hogy fontos a digitalizáció témaköre, úgy a vállalkozók, mint a mezőgazdasági vállalkozók és a gazdálkodók vonatkozásában, az új technológiák alkalmazása. Ebben a programunk élen jár itt a Vajdaságban, a Kárpát medencében. Örömmel vállaltuk azt, hogy partnerek leszünk a konferenciának a megszervezésében.”

Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke köszöntőjében elmondta, fontosnak tartja ezt a konferenciát, hiszen a digitalizáció jelen van az életünkben, nap mint nap használjuk. Reményét fejezte ki, hogy ebből egy hagyományos, évente egyszer megrendezésre kerülő vajdasági rendezvény lesz.

„Az, ami a konferenciának a témája, meggyőződésem szerint folyamatosan kihívást, feladatot kell, hogy jelentsen, kihívást és feladatot fog jelenteni, azoknak, akik a vajdasági magyar közélet alakításával, a döntéshozatalával előkészítésével fognak foglalkozni.”

A konferencia érinti valamennyi szektor digitális átállását, kiemelve a digitális agráriumot, a külhoni magyar vállalkozások klaszteresedését, a vállalkozásfejlesztés kérdéseit, valamint a robotika, mesterséges intelligencia, az 5G, a drónok és az okos város területeit is.

A Közügyekben egy rövid interjút láthatnak Juhász Bálinttal, a Prosperitati Alapítvány ügyvezetőjével, amit Vajda Sára készített.

Prosperitati Alapítvány
Vajdasági Magyar Digitális Napok
Kaszás Zoltán
Pásztor István
digitalizáció

Most

18:56, Frissítve: 20:03

Fújták a harsonát a zentai diákok

Harsona szótól volt hangos a Petőfi Sándor Általános Iskola Zentán. Az intézmény harmadik osztályos tanulói adtak rövid koncertet Szögi István harsonaművész vezetésével.

Népszerű

Érkeznek a kék kukák

Megkezdte a szelektív hulladékgyűjtésre szolgáló kék kukák szétosztását a Szabadkai Köztisztasági és Parkosítási Kommunális Közvállalat a Kér helyi közösség és a Harcosok sorakozója lakótelep egy részén.