Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Minden területen lépést kell tartani a digitális fejlődéssel

2021.10.14
14:38
2021.10.14
21:23
Forrás
Pannon RTV
Vajdasági Magyar Digitális Napok elnevezéssel, kétnapos rendezvénysorozat zajlik Palicson és Szabadkán. A program célja a Kárpát-medencei magyar digitális ökoszisztéma és a hálózati együttműködés megerősítése.
Pannon RTV

Két helyszínen, 40 előadóval, 150 résztvevővel zajlik a kétnapos Vajdasági Magyar Digitális Napok elnevezésű rendezvény. Kaszás Zoltán, az OTP nemzetközi IT stratégiai ügyekért felelős ügyvezető igazgatója a digitalizáció hatásairól és annak változásairól beszélt előadásában.

„Számunkra fontos, hogy felismerjük ezt a pillanatot, felismerjük azt, hogy a most gazdaságában élünk, és ezt lehetőségként éljük meg és lehetőségként próbáljuk meg a mindennapok számára elérhetővé tenni.”

Pannon RTV

A rendezvény a Prosperitati Alapítvánnyal, a CED Közép-európai Gazdaságfejlesztési Hálózat Nonprofit Kft.-vel és a Szegedi Tudományegyetemmel együttműködve jött létre – emelte ki Juhász Bálint, a Prosperitati Alapítvány ügyvezetője.

„Azt gondolom, hogy fontos a digitalizáció témaköre, úgy a vállalkozók, mint a mezőgazdasági vállalkozók és a gazdálkodók vonatkozásában, az új technológiák alkalmazása. Ebben a programunk élen jár itt a Vajdaságban, a Kárpát medencében. Örömmel vállaltuk azt, hogy partnerek leszünk a konferenciának a megszervezésében.”

Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke köszöntőjében elmondta, fontosnak tartja ezt a konferenciát, hiszen a digitalizáció jelen van az életünkben, nap mint nap használjuk. Reményét fejezte ki, hogy ebből egy hagyományos, évente egyszer megrendezésre kerülő vajdasági rendezvény lesz.

„Az, ami a konferenciának a témája, meggyőződésem szerint folyamatosan kihívást, feladatot kell, hogy jelentsen, kihívást és feladatot fog jelenteni, azoknak, akik a vajdasági magyar közélet alakításával, a döntéshozatalával előkészítésével fognak foglalkozni.”

Pannon RTV

A konferencia érinti valamennyi szektor digitális átállását, kiemelve a digitális agráriumot, a külhoni magyar vállalkozások klaszteresedését, a vállalkozásfejlesztés kérdéseit, valamint a robotika, mesterséges intelligencia, az 5G, a drónok és az okos város területeit is.

A Közügyekben egy rövid interjút láthatnak Juhász Bálinttal, a Prosperitati Alapítvány ügyvezetőjével, amit Vajda Sára készített.

Prosperitati Alapítvány
Vajdasági Magyar Digitális Napok
Kaszás Zoltán
Juhász Bálint
Pásztor István
digitalizáció

Most

17:07, Frissítve: 19:56

A boroké és a halaké volt a főszerep Horgoson

Minőségi borok, ízletes halételek várták a látogatókat szombat délután Horgoson. A Proleter Horgászegyesület halászléfőző versenyt szervezett, a Szent Orbán Borlovagrend pedig borkóstolással várta az ínyenceket.

Népszerű

Ítéletidő volt Vajdaságban tegnap este

Jég is esett több településen. Néhol annyira felgyülemlett az esővíz, hogy autóval is nehezen lehetett közlekedni. Az előrejelzések szerint a hétvégén is esős, felhős időjárás várható térségünkben.

Miből mennyit vihetünk magunkkal külföldre?

Hamarosan elkezdődik a nyári szabadságok ideje. Utazásunk előtt jó tudni, hogy külföldi nyaralásunk során milyen értékben vihetünk magunkkal készpénzt és egyéb dolgokat úgy, hogy ne büntessen meg bennünket a szerb vámhivatal.