Ugrás a tartalomra
FOTO TANJUG/ MINISTARSTVO ZA RAD, ZAPOSLJAVANJE, BORACKA I SOCIJALNA PITANJA/ nr

A minimálbérről tárgyalnak a szakszervezetekkel

2019-08-13
15:19
2019-08-13
15:25
Forrás
Szerbiai RTV
A szerbiai minimálbér esetleges emeléséről tárgyalt ma Zoran Đorđević szerb szociálisügyi miniszter és Ljubisav Orbović, a Szerbiai Önálló Szakszervezetek Szövetségének elnöke.

A tárcavezető megállapította, hogy a minimális fizetés az elmúlt két évben 18,6 százalékkal emelkedett Szerbiában. Hozzátette, a szerb kormány terve a továbbiakban is az, hogy növekedjen a minimálbér, továbbá az életszínvonal is Szerbiában. Megjegyezte azt is, hogy ezzel nem állnak meg, a nyugdíjakat és a közbéreket is emelik majd. A mostani találkozóra a szakszervezeti elnökkel azért került sor, hogy a tárcavezető megismerje álláspontjukat. Az elkövetkező időszakban várhatóan egyeztet majd további szakszervezeti vezetőkkel is.

Most

07:41

Tüntettek a G7 csúcs ellen

Több ezren tiltakoztak békésen a francia-spanyol határ mindkét oldalán a G7-es országcsoport szombat este Biarritzban megkezdődött csúcsértekezlete ellen.

Népszerű

Tűz pusztít Bosznia-Hercegovinában

Trebinje környékén, a Boszniai Szerb Köztársaságban az éj folyamán a lángok a szél miatt több kilométerre kiterjedtek. Félő, hogy a lángok a közelben elhelyezkedő Zasad településig jutnak.

Megtámadták a TSC szurkolóit Temerinben

A TSC szurkolóinak egy kisebb csoportját eddig ismeretlen tettesek megtámadták Temerinben, amikor a vasárnap esti Vojvodina elleni mérkőzés után hazafelé tartottak.