Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Lukács Attila

Miniszter: A gazdák elégedettek lesznek a felkínált árakkal

2021.05.28
13:22
2021.05.28
20:49
Forrás
Pannon RTV
A mezőgazdasági minisztérium legfontosabb feladata, hogy az emberek, elsősorban a fiatalok a falvakban maradjanak. A gazdák idén elégedettek lesznek a felkínált árakkal - hangzott el Branislav Nedimović szentmihályi látogatásán.

Tóth Ernő mintegy kétszáz hektáron gazdálkodik. Zömében gabonatermesztéssel foglalkozik, de kertészete is van, jószágot is tart. A gazdasága fenntartása szempontjából fontosak a mezőgazdasági támogatások: „Foglalkozunk búza, kukorica, napraforgó-, zöldségtermesztéssel, és állattenyésztéssel is. Mivel két fiam van, pályáztunk a 40 évnél fiatalabbaknál, úgy vettük ezt a műtrágyaszórót.”

Pannon RTV/Lukács Attila

A mezőgazdasági miniszter látogatása alkalmával elbeszélgetett a falu gazdáival az őket érintő problémákról, kezdve a terményáraktól és támogatásoktól a vagyonjogi ügyeken át a csatornahálózat állapotáig.

Branislav Nedimović, mezőgazdasági miniszter: „A gabonatermesztők az idén jól fognak járni. Az árak jók, minden azt mutatja, hogy jó termésünk lesz. Amikor az emberek kimennek a falura, akkor látják meg, hogy mi a valós helyzet. Ami pedig Szentmihályt illeti, a 2020-as évben az államtól közel százezer eurós támogatást kapott, ami egy 700 lakosú faluhoz képest egy tisztességes összeg.”

Pannon RTV/Lukács Attila

A tartományi mezőgazdasági titkárság idei pályázati költségvetése mintegy 100 millió dinár volt - hangzott el az eseményen.

Čedomir Božić, tartományi mezőgazdasági titkár: „Beszélgettünk a vízelvezetésről illetve arról, hogy a csatornahálózat megfelelő állapotban legyen az esetleges időjárási viszontagságok esetén.”

Pannon RTV/Lukács Attila

A nagybecskereki önkormányzat az elmúlt két évben több mint százmillió dináros támogatást biztosított a mezőgazdaság támogatására.

Saša Santovac, alpolgármester, Nagybecskerek: „Több mint 140 termelő van Szentmihályon, ami azt mutatja, hogy mennyire fontos támogatni ezt az ágazatot ebben a faluban is, hiszen sok család él ebből. Nagybecskerek területén pedig több mint hatezer földműves él.”

A jövő héten a tartományi mezőgazdasági titkárság és a Vajdaság Vizei Közvállalat képviselői megtekintik a szentmihályi határt, hogy felmérjék a csatornahálózat felújításának a lehetőségét.

Branislav Nedimović
mezőgazdasági
tartományi mezőgazdasági titkárság
Szentmihály
Čedomir Božić

Most

Népszerű

Tüntetés a szigorítás ellen Szabadkán

Tüntetést szerveztek vasárnap este Szabadkán az új intézkedés miatt, miszerint 22 óra után csak védettségi igazolás felmutatásával lehet belépni a szórakozó- és vendéglátóhelyekre.

Fizetés- és nyugdíjemelés jön Szerbiában

7,5 százalékkal emelkedik idén a GDP Szerbiában, ami magasabb fizetéseket és nyugdíjakat jelent - mondta el az Instagram-oldalán közzétett bejegyzésében Aleksandar Vučić szerb államfő. A költségvetés módosításáról vitázik a szerbiai parlament.