Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Juhász Andrea

Mire ügyeljünk a gyümölcs- és díszfák telepítésekor?

2020.11.02
10:19
2020.11.02
16:59
Forrás
Pannon RTV
Most van a gyümölcs- és díszfák telepítésének idénye. Ha időben ültetjük a csemetéket, a gyökerük tavaszig kellően megerősödik, és korábban jelenhetnek meg a zöld hajtások, de ahhoz, hogy átteleljen a fa, a telepítésnél kell körültekintőnek lenni.

Bevermelték a facsemetéket a péterrévei Zóni család faiskolájában. Telepítésnél legalább 60x60 centiméteres gödröt kell ásni ahhoz, hogy a gyökér kellően megeredjen - mondja Szabolcs gazda.

Zóni Szabolcs, faiskola-tulajdonos, Péterréve: Egy kis metszést, visszavágást csináljunk a gyökereknek, és úgy tegyük bele, háromnegyedig betemetjük a gödröt, és két vödör vizet ráöntünk a gyümölcsfára, és utána tányérszerűen betemetjük a gödröt.

Pannon RTV/Juhász Andrea

A családi vállalkozás minden évben megújul. A piaci, illetve a vásárlói igények szerint bővítik a kínálatot. A fejlesztést támogatásokkal érik el - mondta Lenke gazdasszony.

Zóni Lenke, faiskola-tulajdonos, Péterréve: Most volt a pályázat a gépesítésre a Prosperitatin keresztül, nekünk az sokat jelentett, sokat segített. Van több pályázati lehetőség, de mi sem tudjuk teljes egészében mind felhasználni.

Pannon RTV/Juhász Andrea

A családi vállalkozás a díszkert-tulajdonosoknak is kedvez, a divatnak megfelelően örökzöldeket, tujákat és fenyőket is kínálnak a vásárlóknak.

gyümölcsfa
díszfa
fatelepítés
Zóni Szabolcs
Zóni Lenke
Péterréve

Most

15:24, Frissítve: 15:36

Emelkedtek a koronavírus-számok

Növekszik a koronavírus miatt kórházban kezeltek száma Szerbiában, ahogyan a napi esetszám is egyre több - derül ki a friss adatokból. Antalfalván egyelőre kielégítő a járványügyi helyzet, de az oltakozási kedv alacsony.
15:12, Frissítve: 15:18

Napelemek 2000 hektáron

Napelemek szerbiai telepítéséről tárgyalnak az UGT Renewables LLC amerikai céggel – jelentette be Aleksandar Vučić szerb államfő.

Népszerű

Gyengülnek a Föld „életjelei”

A Föld „életjeleinek” gyengülésére figyelmeztetett a BioScience című szaklapban megjelent cikkben a világ több mint tízezer vezető kutatója.