Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Juhász Andrea

Mire ügyeljünk a gyümölcs- és díszfák telepítésekor?

2020.11.02
10:19
2020.11.02
16:59
Forrás
Pannon RTV
Most van a gyümölcs- és díszfák telepítésének idénye. Ha időben ültetjük a csemetéket, a gyökerük tavaszig kellően megerősödik, és korábban jelenhetnek meg a zöld hajtások, de ahhoz, hogy átteleljen a fa, a telepítésnél kell körültekintőnek lenni.

Bevermelték a facsemetéket a péterrévei Zóni család faiskolájában. Telepítésnél legalább 60x60 centiméteres gödröt kell ásni ahhoz, hogy a gyökér kellően megeredjen - mondja Szabolcs gazda.

Zóni Szabolcs, faiskola-tulajdonos, Péterréve: Egy kis metszést, visszavágást csináljunk a gyökereknek, és úgy tegyük bele, háromnegyedig betemetjük a gödröt, és két vödör vizet ráöntünk a gyümölcsfára, és utána tányérszerűen betemetjük a gödröt.

Pannon RTV/Juhász Andrea

A családi vállalkozás minden évben megújul. A piaci, illetve a vásárlói igények szerint bővítik a kínálatot. A fejlesztést támogatásokkal érik el - mondta Lenke gazdasszony.

Zóni Lenke, faiskola-tulajdonos, Péterréve: Most volt a pályázat a gépesítésre a Prosperitatin keresztül, nekünk az sokat jelentett, sokat segített. Van több pályázati lehetőség, de mi sem tudjuk teljes egészében mind felhasználni.

Pannon RTV/Juhász Andrea

A családi vállalkozás a díszkert-tulajdonosoknak is kedvez, a divatnak megfelelően örökzöldeket, tujákat és fenyőket is kínálnak a vásárlóknak.

gyümölcsfa
díszfa
fatelepítés
Zóni Szabolcs
Zóni Lenke
Péterréve

Most

20:44, Frissítve: 21:23

Újra a Zvezda a bajnok

Ismét a Crvena zvezda nyerte a szerb labdarúgó Szuperligát. A piros-fehér belgrádi együttes meggyőző 3:1-es győzelmet aratott a Voždovac ellen az utolsó fordulóban.
19:05, Frissítve: 20:19

Tavaszi hangulatban

Tavaszi hangulat volt ma a szabadkai Lányi Ernő Iparos Művelődési Egyesületben, hiszen ezzel a címmel szerveztek népzenei műsort. Versmondók, citerazenekarok és kórusok mutatkoztak be.
18:20, Frissítve: 20:56

A fantasztikus Fantast

Hétfőn kezdődött és ma ért véget Óbecsén a Fantast nemzetközi zenei vetélkedő. A 9. alkalommal megszervezett eseményen az idén több mint 300 fellépő vett részt, hét ország 49 városából.

Népszerű

Rossz hír a földművesek számára

Folytatódik a meleg időjárás térségünkben, holnaptól egészen péntekig már nem kell számítani csapadékra - olvasható a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet előrejelzésében.