Ugrás a tartalomra

Mit hoz a gazdaságnak a Horgos-Röszke határátkelő fejlesztése?

2023.04.05
16:14
2023.04.05
16:36
Forrás
Pannon RTV
Nagyon jól sikerült a Horgos-Röszke autópálya határátkelő fejlesztése, értékelte Török György, a Magyar-Szerb Kereskedelmi és Iparkamara elnöke a Közügyek című műsorunkban.

A horgosi oldalon nyolc sávot biztosítottak a személyautók átléptetésére, míg a röszkei oldalon kilencet. Két-két sáv áll majd az autóbuszok és a tehergépkocsik rendelkezésére.

A határokon való hosszú várakozás okaként Török György az egyenruhások lassú munkáját határozta meg.

„Azt hiszem, hogy mind a két kormánynak, főleg azoknak, akik felelősek az egyenruhásokért, azokra tartozna ez a dolog. Nekik kellene többször leülni, átbeszélni ezt a dolgot. A migránskérdés az teljesen más. A személyszállítás, áruszállítás esetében az kellene, hogy valaki ezt parancsba kiadja, hogy gyorsítsuk meg a forgalmat, valamilyen úton módon. De azt nem lehet, hogy három kapu működik a kilencből. Vagy a mai napon kettő működött, ez nem megoldás, hiába bővítjük."

Horgos-Röszke határátkelőhely
Török György
Magyar-Szerb Kereskedelmi és Iparkamara

Most

19:30, Frissítve: 19:57

Száz fiatal labdarúgó a Csubela Ferenc Emléktornán

Száz fiatal labdarúgó részvételével zajlott a Csubela Ferenc Emléktorna Bácskossuthfalván. A kispályás kupán 16 csapat versengett helyi és környékbeli fiatalok részvételével. Csubela Ferenc, a VMSZ egyik alapítója és első elnöke volt.

Népszerű

Mezőgazdászok, figyelem!

Új pályázatot hirdettek a mezőgazdászok számára. Beruházásaik 50 százalékát az állam biztosítja, vissza nem térítendő támogatás formájában.

Elindult a személyforgalom a Szabadka-Szeged vasútvonalon

Az első járat 5 óra 19 perckor indult Szegedről. Az első utasok között volt Lázár János magyar közlekedési miniszter és dr. Pásztor Bálint a VMSZ megbízott elnöke is. A személyvonatok ezen a vonalon ötször közlekednek majd mindkét irányba.