Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Munkalehetőség a Balatonon vajdasági magyar diákoknak

2018-05-17
12:19
2018-05-17
17:14
Forrás
Pannon RTV
Akár már május végétől alkalmaznák a 18 év feletti vajdasági magyar diákokat balatoni diákmunkára.

Vajdasági magyar diákok számára is munkalehetőséget biztosítanak idén a Balatonon. A fiatalok összeköthetik a kellemest a hasznossal, hiszen a pénzkeresési lehetőség mellett szabadidejükben üdülhetnek is. A nyári, Balaton-parti diákmunka-lehetőségekről tartottak ismertetőt ma délelőtt Szabadkán, a Magyar Tannyelvű Tanítóképző Karon.

A jelentkezőknek legalább egy hónapot kellene a "magyar tengerparton" tölteniük, de akár az egész nyarat is eltölthetik munkával. A jelentkezők számára nemcsak ingyenes lakhatási lehetőséget, de étkezést is biztosítanak.

Szabó Róbert, a szabadkai közgazdasági középiskola végzős, pincér szakos tanulója. Pincérként, pultosként vagy koktélkeverőként szeretne diákmunkát vállalni idén nyáron a Balatonon. „Azért, mert olyan mint egy nyaralás, olyan mint egy kikapcsolódás, közben meg fizetnek is érte, meg mert új embereket ismerek meg, új környezet.”

A Meló-Diák, magyarországi diákmunkával foglalkozó cégen keresztül akár 100 vajdasági magyar diáknak is munkalehetőséget kínálnak a Balatonon - mondta Mányoki József, a Viapan Group siófoki irodavezetője. „A Balaton-parton az idegenforgalomban, kereskedelemben felmerülő munkákat kínáljuk nekik, tehát felszolgáló, pultos, szakács, recepciós, takarító, konyhai kisegítő, de egyébként kerestünk tolmácsokat is, vízi park üzemeltetésben, tehát rengeteg, rengeteg területen tudnak dolgozni nálunk.”

A diákmunkások bruttó órabére 950 forinttól indul, de elérheti az 1200-1300 forintot is. A balatoni diákmunka szezon szeptember közepéig tart.

Balaton
diákmunka
Meló-Diák

Most

23:28

A Szabadkai Zeneiskola Újévi hangversenye

Újévi hangversenyt adott a Szabadkai Zeneiskola a Városháza dísztermében. Az intézmény idén ünnepli fennállásának 150. évfordulóját, ezért nagyszabású újévi hangversennyel készültek a közönségnek.
21:46

Énekelj a boldogságért

Ezzel a címmel tartottak gyerekkoncertet szerda este a szabadkai Ivan Sarić Műszaki Iskola tornatermében, ahol Bagdi Bella és zenekara a Jobb Veled a Világ Alapítvány tagjai léptek fel.
19:07

Ma este eldől Theresa May sorsa

Bizalmi szavazást kezdeményezett Theresa May miniszterelnök ellen a kormányzó brit Konzervatív Párt alsóházi frakciója. A titkos szavazás ma este lesz.

Népszerű

Pannon friss hír

Csődöt jelentett a Vojvodinaput vállalat

Csődöt hirdetett ki a nagybecskereki bíróság az útépítéssel foglalkozó Vojvodinaput vállalatban. A csődeljárás idén októberben indult - közölte a végzés indoklásában Ljiljana Popov, csődbíró.