Ugrás a tartalomra

Nagy az érdeklődés az üdülési utalványok iránt

2022.06.30
11:53
2022.06.30
16:25
Forrás
Pannon RTV
200 ezer darabot bocsátanak ki.

A hét eleje óta igényelhetők a 15 ezer dinár értékű belföldi üdülésre beváltható utalványok. A nyugdíjasok, az egyetemisták, a munkanélküliek és a 70 ezer dinárnál kevesebbet kereső személyek jelentkezhetnek. 200 ezer darabot bocsátanak ki. 100 ezer olyan személy is pályázhat, akik az év elején 5000 dináros utalványt kaptak, a 10 ezer dináros különbözet ​​megszerzésére.

Nagy az érdeklődés az utalványok iránt, már az első másfél napban 45 ezren jelentkeztek a szerbiai postákon. „Most jöttem a postáról, mindent elintéztem, átadtam és most már csak várom, hogy megérkezzen az utalvány. Ketten kirándulunk, a nővérem és én.”

Pozitív a visszajelzés a kezdeményezésre még azok körében is, akik nem jogosultak az utalványokra. „Fantasztikus ötlet, amit évek óta megvalósítanak, és örülök, hogy idén is. Most különösen nagy szükségünk van a nyári vakációra, ez a koronavírus és minden után, ami a nyugdíjasokat leginkább veszélyeztette, nekik kell a legnagyobb esélyt megadni.”

Akik az év elején 5000 dináros utalványt kaptak, azok is pályázhatnak a 10 ezer dináros különbözet ​​megszerzésére. Zoran Đorđević, igazgató, Szerbiai Posta Közvállalat: „Szükség van a dokumentációra, amely bizonyítja, hogy egyetemista, nyugdíjas, szociális segélyre jogosult vagy 70 ezer dinártól alacsonyabb a bevétele, tehát a jogosultak kategóriájába tartozik. Ezzel a bizonylattal, személyi igazolvánnyal és a foglalással a szálláson el kell jönni ide. A foglalás nem szólhat öt napnál kevesebb időre, és ki kell használni november 21-ig, ha nem tévedek.”

Az állam hárommilliárd dinárt biztosított az üdülési utalványokra. A cél a belföldi turizmus serkentése. Tatjana Matić, turisztikai miniszter, Szerbia: „Ez egy nagy támogatás, és nagy lendületet fog adni az idegenforgalmi és vendéglátói gazdaságunk fejlődésének, elsősorban a kis- és középvállalkozásaink fejlesztésének, mert mindenekelőtt ezen alapul a turizmus és vendéglátás fejlesztése Szerbiában.”

Az eddigi igénylések több mint felét a nyugdíjasok nyújtották be, majd a 70 ezer dinártól kevesebbet keresők és végül a munkanélküliek. Jelentős volt az egyetemisták érdeklődése is.

üdülés
turizmus

Most

19:30, Frissítve: 19:57

Száz fiatal labdarúgó a Csubela Ferenc Emléktornán

Száz fiatal labdarúgó részvételével zajlott a Csubela Ferenc Emléktorna Bácskossuthfalván. A kispályás kupán 16 csapat versengett helyi és környékbeli fiatalok részvételével. Csubela Ferenc, a VMSZ egyik alapítója és első elnöke volt.

Népszerű

Mezőgazdászok, figyelem!

Új pályázatot hirdettek a mezőgazdászok számára. Beruházásaik 50 százalékát az állam biztosítja, vissza nem térítendő támogatás formájában.

Elindult a személyforgalom a Szabadka-Szeged vasútvonalon

Az első járat 5 óra 19 perckor indult Szegedről. Az első utasok között volt Lázár János magyar közlekedési miniszter és dr. Pásztor Bálint a VMSZ megbízott elnöke is. A személyvonatok ezen a vonalon ötször közlekednek majd mindkét irányba.