Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Nagy az érdeklődés az üdülési utalványok iránt

2022.06.30
11:53
2022.06.30
16:25
Forrás
Pannon RTV
200 ezer darabot bocsátanak ki.

A hét eleje óta igényelhetők a 15 ezer dinár értékű belföldi üdülésre beváltható utalványok. A nyugdíjasok, az egyetemisták, a munkanélküliek és a 70 ezer dinárnál kevesebbet kereső személyek jelentkezhetnek. 200 ezer darabot bocsátanak ki. 100 ezer olyan személy is pályázhat, akik az év elején 5000 dináros utalványt kaptak, a 10 ezer dináros különbözet ​​megszerzésére.

Pannon RTV

Nagy az érdeklődés az utalványok iránt, már az első másfél napban 45 ezren jelentkeztek a szerbiai postákon. „Most jöttem a postáról, mindent elintéztem, átadtam és most már csak várom, hogy megérkezzen az utalvány. Ketten kirándulunk, a nővérem és én.”

Pannon RTV/Osztrogonác Andor

Pozitív a visszajelzés a kezdeményezésre még azok körében is, akik nem jogosultak az utalványokra. „Fantasztikus ötlet, amit évek óta megvalósítanak, és örülök, hogy idén is. Most különösen nagy szükségünk van a nyári vakációra, ez a koronavírus és minden után, ami a nyugdíjasokat leginkább veszélyeztette, nekik kell a legnagyobb esélyt megadni.”

Pannon RTV

Akik az év elején 5000 dináros utalványt kaptak, azok is pályázhatnak a 10 ezer dináros különbözet ​​megszerzésére. Zoran Đorđević, igazgató, Szerbiai Posta Közvállalat: „Szükség van a dokumentációra, amely bizonyítja, hogy egyetemista, nyugdíjas, szociális segélyre jogosult vagy 70 ezer dinártól alacsonyabb a bevétele, tehát a jogosultak kategóriájába tartozik. Ezzel a bizonylattal, személyi igazolvánnyal és a foglalással a szálláson el kell jönni ide. A foglalás nem szólhat öt napnál kevesebb időre, és ki kell használni november 21-ig, ha nem tévedek.”

Pannon RTV

Az állam hárommilliárd dinárt biztosított az üdülési utalványokra. A cél a belföldi turizmus serkentése. Tatjana Matić, turisztikai miniszter, Szerbia: „Ez egy nagy támogatás, és nagy lendületet fog adni az idegenforgalmi és vendéglátói gazdaságunk fejlődésének, elsősorban a kis- és középvállalkozásaink fejlesztésének, mert mindenekelőtt ezen alapul a turizmus és vendéglátás fejlesztése Szerbiában.”

Az eddigi igénylések több mint felét a nyugdíjasok nyújtották be, majd a 70 ezer dinártól kevesebbet keresők és végül a munkanélküliek. Jelentős volt az egyetemisták érdeklődése is.

üdülés
turizmus

Most

Népszerű

Halálos baleset Bácsfeketehegynél

Halálos baleset történt délután az autópályán. Egy személyautó és egy kombi ütközött össze az Újvidék és Szabadka közötti autópálya-szakasz bácsfeketehegyi lejáratánál pénteken.