Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Zséli Ágnes

Nagy az érdeklődés a nemrégiben megnyílt falugazdász iroda iránt Törökbecsén

2021-02-23
12:29
2021-02-23
18:18
Forrás
Pannon RTV
Olyan szolgáltatásokat kínálnak, amelyekkel a mezőgazdasági tevékenységeket segítik. A falugazdász irodát a Vajdasági Agráregyesületek Szövetsége működteti a magyarországi Agrárminisztérium támogatásával.

A bánáti településen eddig még nem volt hasonló jellegű szolgáltatás, mostantól azonban a Jókai Mór Magyar Művelődési Egyesület székházában várják a mezőgazdasággal és pályázatokkal kapcsolatos kérdéseket. 

Pannon RTV/Zséli Ágnes

Dvorszki Nándor harminc éve konyhakertészettel foglalkozik. Fóliasátrakban palántákat, szabadföldi termesztésben pedig paradicsomot és paprikát termel.

„Nagyon jó, hogy nyílt nálunk ez a falugazdász iroda. Itt első kézből rögtön információkat bírunk szerezni a támogatásokról és a rendszerről, és azt a támogatást mi meg bírjuk pályázni.”

Pannon RTV/Zséli Ágnes

Pataki Péter három évtizede foglalkozik állattenyésztéssel. 

„Fejleszteni szeretném az én gazdaságomat. Különben én juhtenyésztéssel foglalkozok, és engem most az érdekel, hogy milyen pályázatok vannak az állattenyésztésre, és azért is jöttem ide, ebbe az irodába, ami most megnyílt nemrég, így több információt fogunk kapni.”

Pannon RTV/Zséli Ágnes

Fehér Kálmán falugazdász fogadja az érdeklődőket, aki a bánáti község gazdáinak szolgál naprakész információkkal az aktuális pályázatokról. 

Fehér Kálmán, falugazdász, Vajdasági Agráregyesületek Szövetsége: „Ide, a hivatalba először is ugye a mezőgazdászokat várjuk, de akár vállalkozóknak is tudunk segíteni a pályázatokban. Most vannak ugye aktuális pályázatok a méhészeknek, a húsfeldolgozóknak, a gyümölcsészeknek, zöldségtermesztőknek. Ezekben tudunk segítséget nyújtani. Meg az mellett ugye most indul be a gazdaságújítás, ami valójában egész évben működik, de most lesz majd a területalapú támogatás-igénylés, március 1-től, és azokra készítjük elő a dokumentumokat a gazdáknak, hogy mikor már át lehet adni a területalapú igénylést, akkor már kész papírokkal tudjanak menni a kincstárba vagyis a trezorba.”

A törökbecsei falugazdász iroda hetente egyszer, kedden reggel nyolc órától délután egy óráig fogadja a gazdálkodókat. 

Törökbecse
falugazdász iroda
Fehér Kálmán
pályázat

Most

14:26, Frissítve: 15:17

Gyengül a Golf-áramlat

Ezer éve nem volt olyan gyenge az Atlanti-óceán körforgási rendszere mint most – ezt állítja egy tanulmány.

Népszerű

Orosz bolt nyílt Szabadkán

Az átadót követően azonnal birtokukba vehették a vásárlók az üzletet. Az orosz tulajdonban lévő Svetoforban többnyire tisztálkodási szerek, élelmiszer és konyhai eszközök kaphatók.

Halálos közúti baleset Topolyánál

A szerencsétlenség szerda este fél nyolckor történt Topolya bejáratánál, egy kombi hátulról egy kapcsolható eszközt húzó traktornak ütközött.

Üresen állnak a zentai árupiac standjai

Kedd óta üresek a zentai árupiac asztalai. Az árusítók beszüntették a munkát. Ennek több oka is van. Az ügyben megszólalt a piacot üzemeltető vállalat igazgatója is.

Megtalálták az eltűnt niši fiú holttestét

A rendőrség nem adott hivatalos közleményt a halott személyét illetően, viszont a Szerbiai RTV azt írja, Jovan Veselinović anyja megerősítette, hogy az eltűnt fiára találtak rá.