Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Apczi Jenő

Nagy terméshozamra számítanak a szőlészek Horgoson

2022.06.03
11:49
2022.06.03
18:03
Forrás
Pannon RTV
Az időjárás eddig kedvezett a növénynek. Jelen pillanatban a gazdáknak a betegségekre kell a legjobban figyelniük.

Elégedettek a gazdák a szőlő állapotával. Jelen pillanatban szépen virágoznak és a fürtök is jó állapotban vannak.

Pannon RTV/Apczi Jenő

Nagyban folyik a munka Bíró Nándor kéthektáros szőlőjében. A sorközműveléssel foglalkozik, míg felesége a vessző- és a termésválogatást végzi. Utóbbi azért is fontos, hogy a megtermett gyümölcs minőségi legyen, így arra törekednek a termesztők, hogy egy tőkén maximum két kiló szőlő teremjen.

Bíró Nándor, termelő, Horgos: „A minőségét majd mi mondjuk meg, vagyis leválogatjuk. Most először a vessző van leválogatva róla, hogy könnyebben tudjuk megvédeni a fürtöket, utána pedig az időjárás viszontagságaitól függ, de ami tőlünk telhető, ez eddig azt mutatja, hogy maximális termést tudunk biztosítani.”

Pannon RTV/Apczi Jenő

Bálint Ákos szőlészetében is jó termés ígérkezik. Szerinte az időjárási tényezők azok, amik meghatározzák majd a terméshozam minőségét és mennyiségét. Fontos feladat a betegségekkel szembeni védekezés.

„Most a lisztharmat és a peronoszpóra, ami intenzíven jelen van a szőlőben, és ez ellen kell védekezni, majd később, amikor kialakulnak a fürtök és meglesznek a bogyók, akkor az őszi szürkerothadás ellen már ilyenkor kell permetezni.”

A termesztők szerint jó termés ígérkezik, de messze van még a szüret, sok minden történhet.

szőlő
szőlészet
Horgos

Most

21:21

Vučić: Több az újszülött, mint tavaly

521-gyel több gyermek született idén, az év első 6 hónapjában Szerbiában, mint tavaly ugyanebben az időszakban - jelentette ki Aleksandar Vučić az Instagram-profilján feltöltött videóban brüsszeli hivatalos látogatása előtt.
18:36, Frissítve: 18:58

Megállapodás a napraforgó áráról

Megállapodás született a napraforgó áráról a tiltakozó gazdák és a szerb kormány között. A Szerbiai RTV szerint a napraforgó felvásárlási ára kilogrammonként 73 dinár lesz, a kifizetés határideje pedig október 15.
16:26, Frissítve: 17:37

Dániel történetén keresztül közelebb Istenhez

Új élmények, új barátok, játékok és egy kis tanulás - erről szól az idei református tábor Szabadkán. A gyerekek játékos formában ismerkedhetnek meg a bibliai eseményekkel és ily módon közelebb kerülhetnek Istenhez.

Népszerű

Halálos baleset Bácsfeketehegynél

Halálos baleset történt délután az autópályán. Egy személyautó és egy kombi ütközött össze az Újvidék és Szabadka közötti autópálya-szakasz bácsfeketehegyi lejáratánál pénteken.