Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Csipak Edvin

Nagy volt a forgalom a szerbiai autópályákon

2021.07.27
12:05
2021.07.27
12:12
Forrás
Vajdaság Ma
Egyre népszerűbb az úthasználati díj elektronikus úton történő megfizetése

Július 23-a és 25-e között összesen 740 ezer 776 jármű haladt át a szerbiai autópályákon - közölte a Szerbia Útjai közvállalat. Az idei nyári időszakban ez volt eddig a legmagasabb szám. Az úthasználati díj megfizettetéséből csaknem 386 millió dinár folyt be, ami időarányosan a tavalyi évhez viszonyítva 63,75 százalékkal, míg a 2019-eshez viszonyítva 16,3 százalékkal több.

A közvállalat szerint egyre népszerűbb az úthasználati díj elektronikus úton történő megfizetése, amely a leggyorsabb és legolcsóbb módja a fizetőkapun történő áthaladásnak. Erről tanúskodik az is, hogy több mint 465 ezer ENP-eszköz van használatban.

autópálya
forgalom

Most

18:21, Frissítve: 18:28

Orbán: Nőni fog a nyomás a határon

A magyar déli határon próbálnak bejutni azok, akik elhagyják Afganisztánt; nőni fog a nyomás a határon - mondta Orbán Viktor magyar miniszterelnök Röszkén, miután cseh kollégája, Andrej Babiš társaságában ellátogatott a magyar-szerb határhoz.

Népszerű

Leégett egy autószerelő műhely Szabadkán

A villámgyorsan a helyszínre érkező tűzoltók már csak a környező épületeket tudták megvédeni a lángoktól. A tűz szerencsére emberi életet nem követelt, azonban a kár tetemes. Az illetékesek szerint nem önhiba, hanem elektromos zárlat okozta a tüzet.