Ugrás a tartalomra
Pixabay/mrganso

Napelemek 2000 hektáron

2021.08.02
15:12
2021.08.02
15:18
Forrás
Szerbiai RTV
Napelemek szerbiai telepítéséről tárgyalnak az UGT Renewables LLC amerikai céggel – jelentette be Aleksandar Vučić szerb államfő.

A tervek szerint Szerbia-szerte mintegy tíz helyszínen összesen 2000 hektáron telepítenének napelemeket. Ily módon további gigawattokat nyernénk, és ugyanakkor évente 1,9 tonnával csökkenne a szén-dioxid-kibocsátás is – hangsúlyozta Aleksandar Vučić. Szerbiában egyébként a kibocsátott szén-dioxid mennyisége összesen 51 millió tonna.

Az egyetértési megállapodás aláírása után Vučić azt mondta, még elég nehéz tárgyalások következnek a feltételekről, de reméli, hogy sikerül minél gyorsabban és a lehető legjobb üzletet megkötni. Hozzátette, a szerződés aláírását követően a telepítés körülbelül két évig fog tartani.

napelem
Aleksandar Vučić

Most

18:21, Frissítve: 18:28

Orbán: Nőni fog a nyomás a határon

A magyar déli határon próbálnak bejutni azok, akik elhagyják Afganisztánt; nőni fog a nyomás a határon - mondta Orbán Viktor magyar miniszterelnök Röszkén, miután cseh kollégája, Andrej Babiš társaságában ellátogatott a magyar-szerb határhoz.

Népszerű

Leégett egy autószerelő műhely Szabadkán

A villámgyorsan a helyszínre érkező tűzoltók már csak a környező épületeket tudták megvédeni a lángoktól. A tűz szerencsére emberi életet nem követelt, azonban a kár tetemes. Az illetékesek szerint nem önhiba, hanem elektromos zárlat okozta a tüzet.