Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

A napokban kezdődik a Szabadka-Szeged vasút építése

2021.10.16
16:20
2021.10.17
09:05
Forrás
Pannon RTV
A napokban kezdődhet meg a Szeged-Szabadka vasút építése. Az alapkövet a szerb elnök és a magyar kormányfő helyezi le, így hamarosan már könnyedén eljuthatunk vasúton Szabadkáról Szegedre.
Pannon RTV

A határ menti települések lakói már türelmetlenül várják a munkálatok befejezését. Jelenleg az előkészítési fázis zajlik.

Pannon RTV

Több hónapja zajlanak az előkészítési munkálatok a Szabadka és a magyar határ közti vasútvonalon. A királyhalmiak régóta várták már a szakasz felújítását. Begovity Ella szerint megkönnyíti majd az utazást. Azt reméli, így unokái gyakrabban látogatnak majd haza: „Örülök neki. Örülök. Hadd legyen. Hála Istennek, ez az ország dicsősége is.”

Pannon RTV

Horgoson is örülnek a vasútvonal kiépítésének. Ábrahám Miklós szerint a fiatalabb generációk szempontjából fontos ez a beruházás: „A fiatalság használja majd jobban mint én. Úgyhogy jó.”

Pannon RTV

Ha elkészül a Szabadka-Szeged vasútvonal, akkor az itt élők kényelmesebben és gyorsabban utazhatnak - ígérik az illetékesek. Szabadka és Szeged között akár 120 kilométer per órás sebességgel is közlekedhetnek a személyvonatok, így akár 40 perc alatt a magyar városba érhetünk.

Pannon RTV

A terepen több mint 200 munkagép dolgozik folyamatosan - nyilatkozta korábban Kern Imre. Szabadka alpolgármestere hozzátette, ez mindenki számára egy kiemelt jelentőségű projekt: „Majd 20 éve kezdődött az előkészítése. Én nagyon örülök, hogy jelen pillanatban a megvalósulás fázisában van. Kapunk egy olyan infrastruktúrát Szabadka és Szeged között, amely nemcsak az utasforgalmat könnyíti meg, hanem a teherforgalmat.”

Pannon RTV

A beruházás fontosságát hangsúlyozta Pásztor István is a Kárpát-medencei Magyar Képviselők Fórumának ülését követően.

Pásztor István, elnök, VMSZ: „A napokban – ha minden rendben lesz – talán a jövő hét elején, a magyar miniszterelnök és a szerb köztársasági elnök lerakják a Szeged-Szabadka vasútvonal alapkövét, vagy elindítják az építkezést. Ami azt fogja eredményezni, hogy durván egy fél év múlva itt lehet majd szabadon közlekedni.”

Pannon RTV

A Szabadka-Horgos vasútvonal felújítását követően a palicsi, hajdújárási, horgosi és királyhalmi állomásokat is felújítják. A munkálatok befejezésének határideje jövő szeptember, ám az illetékesek szerint ez jóval korábban is megtörténhet.

Szeged-Szabadka vasútvonal
Szeged
Szabadka
Horgos
Szabadka és Horgos vasútvonal
vasút
Pásztor István

Most

Népszerű