Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Apczi Jenő

Nedimović: 179 dináros áron lehet tankolni traktorokba, de el a kannákkal!

2022.03.11
15:11
2022.03.11
15:30
Forrás
Pannon RTV
Čedomir Božić és Branislav Nedimović Csókára és Magyarkanizsára látogatott.

Péntek délelőtt Csókára és Magyarkanizsára látogatott Čedomir Božić tartományi mezőgazdasági titkár és Branislav Nedimović szerb mezőgazdasági miniszter. Helyi mezőgazdasági vállalkozásokat tekintettek meg, ezt követően válaszoltak a termelők kérdéseire. A mezőgazdasági tárcavezető beszélt a jelenlegi tejprémiumról és a tejtermelésben felmerülő problémákról. A gyümölcsfa-termesztőknek elmondta, remélhetőleg a jövő év folyamán már uniós országokban is szállíthatják a facsemetéket.

Branislav Nedimović továbbá beszélt a termelőket érintő egyik legfontosabb problémáról, az üzemanyag-ellátás kérdéséről is. Elmondta, elfogadtak egy határozatot, melynek értelmében a mezőgazdasági termelők 179 dináros áron tankolhatják meg traktoraikat, kannákban azonban nem szállíthatnak el üzemanyagot. Nedimović hozzátette, a 195 dináros üzemanyag esetében nincs korlátozás.

Branislav Nedimović
Čedomir Božić

Most

16:06

Elmaradt a meglepetés

Búcsúzott a wimbledoni tenisztorna további küzdelmeitől Filip Krajinović. A zombori játékost a második körben a favoritnak számító Nick Kyrgios győzte le.
15:51, Frissítve: 17:09

Aranyos Delfinek

Megnyerte az Algériában zajló Mediterrán Játékokat a szerb férfi vízilabda-válogatott. Szerbia a fináléban Montenegrót múlta felül 9:8 arányban.

Népszerű

Apa és négy gyerek – segítsünk a Vranka családnak

Segítségre szorul a szabadkai Vranka család. Az apa egyedül neveli négy gyermekét. A szerény körülmények között élő öttagú családnak leginkább élelmiszerekre, tisztálkodási szerekre, valamint építőanyagokra lenne szükségük.

Betakarítják az illegálisan vetett gabonát

Törökbecsén újra betakarítják az illegális terméshozamot az állami tulajdonban lévő földterületekről. A bánáti községben 2016-tól gyűjtik be a terményt azzal a céllal, hogy ily módon fékezzék meg a föld törvénytelen használatát.