Ugrás a tartalomra
Nedimovic beszél
Tanjug/Jaroslav Pap/nr

Nedimović: Hetven százalékra növelik a termelési biztosítási támogatást

2018-07-07
08:48
2018-07-07
09:06
A szélsőséges időjárás Szerbiában 21 önkormányzat területét sújtotta az elmúlt időszakban, ezért a kormány határozatot hozott a károsultak támogatásáról.

Branislav Nedimović mezőgazdasági miniszter kijelentette, a legnagyobb kárt szenvedett területeken 40-ről 70 százalékra növelik a termelési biztosítási támogatást, így serkentve a gazdákat vetéseik, ültetvényeik biztosítására. A szaktárca vezetőjének szavai szerint az első támogatási program a károsodott házak és lakóépületek rendbetételére irányul és a kár nagyságától függően 120.000-600.000 dinárt juttatnak az érintetteknek. Ezt a programot követi a mezőgazdasági földterületeken és az infrastruktúrán keletkezett károk enyhítése. A miniszter megítélése szerint a gazdákat szakszerűen kell tájékoztatni, illetve képezni a termelés, pontosabban a vetések és az ültetvények biztosításáról, hogy minél tömegesebben éljenek a biztosítás előnyeivel.

vetés
támogatás
biztosítás

Most

20:44, Frissítve: 20:53

Békés tüntetés volt Szabadkán

Egy közösségi oldalon megjelent felhívásra nagyjából száz szabadkai polgár csatlakozott a belgrádi tüntetésekhez csütörtökön este az észak-bácskai városban.

Népszerű

Megtalálták csantavéri kisfiút

Este fél nyolc körül előkerült a ma délután Csantavéren eltűnt kisfiú. Réti Dénes jól van, a szülei köszönik a segítséget a fiú felkutatásában.

Vučić: holnap döntenek a szigorításokról

Aleksandar Vučić szerb elnök ma délután is sajtótájékoztatót tartott. Elmondta, hogy a járványügyi helyzettel kapcsolatban a konkrét intézkedésekről holnap döntenek.

302 új eset és 5 áldozat Szerbiában

5 személy vesztette életét a koronavírus szövődményeinek következtében Szerbiában az elmúlt 24 órában, és 302 újabb fertőzöttet regisztráltak. Cikkünk folyamatosan frissül.