Ugrás a tartalomra
Nedimovic beszél
Tanjug/Jaroslav Pap/nr

Nedimović: Hetven százalékra növelik a termelési biztosítási támogatást

2018-07-07
08:48
2018-07-07
09:06
A szélsőséges időjárás Szerbiában 21 önkormányzat területét sújtotta az elmúlt időszakban, ezért a kormány határozatot hozott a károsultak támogatásáról.

Branislav Nedimović mezőgazdasági miniszter kijelentette, a legnagyobb kárt szenvedett területeken 40-ről 70 százalékra növelik a termelési biztosítási támogatást, így serkentve a gazdákat vetéseik, ültetvényeik biztosítására. A szaktárca vezetőjének szavai szerint az első támogatási program a károsodott házak és lakóépületek rendbetételére irányul és a kár nagyságától függően 120.000-600.000 dinárt juttatnak az érintetteknek. Ezt a programot követi a mezőgazdasági földterületeken és az infrastruktúrán keletkezett károk enyhítése. A miniszter megítélése szerint a gazdákat szakszerűen kell tájékoztatni, illetve képezni a termelés, pontosabban a vetések és az ültetvények biztosításáról, hogy minél tömegesebben éljenek a biztosítás előnyeivel.

Nedimovic
vetés
támogatás
biztosítás

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

Négy gépkocsi ütközött össze Szabadkán

Négy gépkocsi ütközött össze Szabadkán, az Egészségügyi Középiskolánál a Belgrádi úton, ma kora délután. Egy személy könnyebb sérüléseket szenvedett, írja a subotica.com hírportál.