Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Gál Hermina

Nedimović: Jó lesz a kukorica hozama

2020.09.12
10:54
Forrás
Pannon RTV
Akár tíz százalékkal is magasabb lehet a kukoricatermés hozama idén Szerbiában - mondta Branislav Nedimović a szerb közmédia reggeli műsorában.

A mezőgazdasági miniszter szerint nincs ok az aggodalomra, az országnak a következő két évre elegendő élelme van. A becslések szerint, az éves kukoricatermés értéke akár az egymilliárd eurót is elérheti.

Branislav Nedimović, mezőgazdasági miniszter, Szerbia: „Nemhogy a kukoricával nem lesz probléma, de az utóbbi tíz év legjobb kukorica hozama lesz. Szerbia egész területén nyolc tonna várható hektáronként, kukoricával 995 ezer hektárt vetettek be. A legjobb évünk lesz, sőt az én meggyőződésem szerint a legjobb év lesz, 7-10 százalékkal nagyobb hozam lesz, mint az előző évben.”

kukorica
hozam
Branislav Nedimović

Most

Népszerű

Tüntetés a szigorítás ellen Szabadkán

Tüntetést szerveztek vasárnap este Szabadkán az új intézkedés miatt, miszerint 22 óra után csak védettségi igazolás felmutatásával lehet belépni a szórakozó- és vendéglátóhelyekre.

Fizetés- és nyugdíjemelés jön Szerbiában

7,5 százalékkal emelkedik idén a GDP Szerbiában, ami magasabb fizetéseket és nyugdíjakat jelent - mondta el az Instagram-oldalán közzétett bejegyzésében Aleksandar Vučić szerb államfő. A költségvetés módosításáról vitázik a szerbiai parlament.