Ugrás a tartalomra
Kamionok a határon
Pannon RTV

Nedimović: Jóváhagyták 71 élelmiszer-biztonsági felügyelő alkalmazását

2019-04-16
14:39
2019-04-16
16:29
Forrás
Tanjug
Branislav Nedimović szerb mezőgazdasági miniszter hozzátette: kiemelten ellenőrzik majd azokat a határátkelőket, amelyeken keresztül élelmiszereket szállítanak be Szerbiába.

A szakminiszter az Élelem jövője - az egészséges Szerbia jövője elnevezésű konferencia megnyitóját követően azt mondta, a felügyelők a Növényvédelmi Igazgatóság és az Állategészségügyi Igazgatóság hatáskörében látják majd el feladataikat, elsősorban a batrovci, a horgosi és a gradinai határátkelőhelyeken.

Branislav Nedimović, mezőgazdasági miniszter, Szerbia: „Ezt a 71 embert, akit felveszünk az első körben, teljesen felkészítjük és betanítjuk mindegyik, az élelmiszer-biztonságra vonatkozó irányelvre, amikből a legtöbb van. Ezek az Európai Unió irányelvei. Ez a mi zálogunk az elkövetkező 20 évre, Szerbia egész területén. Különös hangsúlyt kap a négy fő határátkelő, ahol bejön az élelem, itt gondolok Batrovci, Horgos, Gradina és a többi olyan átkelőre, ahol már vannak fitoszanitáris és állategészségügyi felügyelők, akik megpróbálják megakadályozni, hogy tiltott áru jöjjön be és ellenőrzik azoknak az áruknak a minőségét, amelyek engedélyezve vannak Szerbia területén.”

Branislav Nedimovic
élelmiszer-biztonság
felügyelő

Most

Népszerű