Ugrás a tartalomra
Kamionok a határon
Pannon RTV

Nedimović: Jóváhagyták 71 élelmiszer-biztonsági felügyelő alkalmazását

2019-04-16
14:39
2019-04-16
16:29
Forrás
Tanjug
Branislav Nedimović szerb mezőgazdasági miniszter hozzátette: kiemelten ellenőrzik majd azokat a határátkelőket, amelyeken keresztül élelmiszereket szállítanak be Szerbiába.

A szakminiszter az Élelem jövője - az egészséges Szerbia jövője elnevezésű konferencia megnyitóját követően azt mondta, a felügyelők a Növényvédelmi Igazgatóság és az Állategészségügyi Igazgatóság hatáskörében látják majd el feladataikat, elsősorban a batrovci, a horgosi és a gradinai határátkelőhelyeken.

Branislav Nedimović, mezőgazdasági miniszter, Szerbia: „Ezt a 71 embert, akit felveszünk az első körben, teljesen felkészítjük és betanítjuk mindegyik, az élelmiszer-biztonságra vonatkozó irányelvre, amikből a legtöbb van. Ezek az Európai Unió irányelvei. Ez a mi zálogunk az elkövetkező 20 évre, Szerbia egész területén. Különös hangsúlyt kap a négy fő határátkelő, ahol bejön az élelem, itt gondolok Batrovci, Horgos, Gradina és a többi olyan átkelőre, ahol már vannak fitoszanitáris és állategészségügyi felügyelők, akik megpróbálják megakadályozni, hogy tiltott áru jöjjön be és ellenőrzik azoknak az áruknak a minőségét, amelyek engedélyezve vannak Szerbia területén.”

élelmiszer-biztonság
felügyelő

Most

22:43

Enyhítések kezdődnek Angliában

A brit kormány tájékoztatása szerint fokozatosan újranyithatnak Angliában a koronavírus-járvány miatt március óta zárva tartó szabadtéri színpadok, edzőtermek, uszodák és szépségszalonok.
20:44, Frissítve: 20:53

Békés tüntetés volt Szabadkán

Egy közösségi oldalon megjelent felhívásra nagyjából száz szabadkai polgár csatlakozott a belgrádi tüntetésekhez csütörtökön este az észak-bácskai városban.

Népszerű

Megtalálták csantavéri kisfiút

Este fél nyolc körül előkerült a ma délután Csantavéren eltűnt kisfiú. Réti Dénes jól van, a szülei köszönik a segítséget a fiú felkutatásában.

Vučić: holnap döntenek a szigorításokról

Aleksandar Vučić szerb elnök ma délután is sajtótájékoztatót tartott. Elmondta, hogy a járványügyi helyzettel kapcsolatban a konkrét intézkedésekről holnap döntenek.

302 új eset és 5 áldozat Szerbiában

5 személy vesztette életét a koronavírus szövődményeinek következtében Szerbiában az elmúlt 24 órában, és 302 újabb fertőzöttet regisztráltak. Cikkünk folyamatosan frissül.