Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Nedimović: Nem rosszak a búzahozamok Szerbiában

2018-07-31
10:48
2018-07-31
16:22
Forrás
Szerbiai RTV
Nem rosszak a búzahozamok Szerbiában, az esős nyár ellenére sem - mondta Branislav Nedimović mezőgazdasági miniszter a Szerbiai RTV műsorában. Lesz elég búzánk kivitelre.

Mintegy két hete fejeződött be az aratás az országban. 650 ezer hektár területről takarították be a búzát Szerbia-szerte.

Branislav Nedimović, mezőgazdasági miniszter, Szerbia: „A minőség hektoliterenként valamivel rosszabb volt Szerbia bizonyos részein, de lesz elég búzánk kivitelre. Körülbelül 1,3-1,4 millió tonna kell a szerbiai szükségletekre. Mintegy 2 millió tonna lesz kivitelre. A dolgok jól alakulnak. Ami még jó, hogy a világpiacon nincs ilyen áruból annyi, mint az előző években. Ez jó alkalom számunkra.”

Nedimovic
Szerbia
búza

Most

08:30

Fucsovics a legjobb 32-ben

Fucsovics Márton a 32 közé jutott a melbourne-i ausztrál nyílt teniszbajnokságon, miután szerdán a második fordulóban jobbnak bizonyult az olasz Jannik Sinnernél.
08:14

Ma van a magyar kultúra napja

Színházi előadásokkal, díjátadókkal, koncertekkel, kiállításokkal, könyvbemutatókkal, irodalmi és zenei estekkel is ünneplik ma országszerte és a határokon túl is a magyar kultúra napját.

Népszerű

Leégett egy szabadkai autószerelő műhely

Tűz ütött ki ma délelőtt egy autószerelő műhelyben Szabadkán. A Koszovó utcában lévő autószervizben jelentős anyagi kár keletkezett, sérültről azonban nem szólnak a hírek.

Fájjon-e a feje annak, akinek régi autója van?

A légszennyezés a mindennapok legégetőbb problémája lett. A címlapok, az újságok vezető cikkei mind erről szólnak a szerb sajtóban is. Nap mint nap újabbnál újabb intézkedéseket fogalmaznak meg.