Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Nedimović: Nem rosszak a búzahozamok Szerbiában

2018-07-31
10:48
2018-07-31
16:22
Forrás
Szerbiai RTV
Nem rosszak a búzahozamok Szerbiában, az esős nyár ellenére sem - mondta Branislav Nedimović mezőgazdasági miniszter a Szerbiai RTV műsorában. Lesz elég búzánk kivitelre.

Mintegy két hete fejeződött be az aratás az országban. 650 ezer hektár területről takarították be a búzát Szerbia-szerte.

Branislav Nedimović, mezőgazdasági miniszter, Szerbia: „A minőség hektoliterenként valamivel rosszabb volt Szerbia bizonyos részein, de lesz elég búzánk kivitelre. Körülbelül 1,3-1,4 millió tonna kell a szerbiai szükségletekre. Mintegy 2 millió tonna lesz kivitelre. A dolgok jól alakulnak. Ami még jó, hogy a világpiacon nincs ilyen áruból annyi, mint az előző években. Ez jó alkalom számunkra.”

Nedimovic
Szerbia
búza

Most

07:25, Frissítve: 07:43

Thiem legyőzte Đokovićot

Novak Đoković kikapott az osztrák Dominic Thiemtől Londonban. A férfi tenisz ATP-világbajnokság keddi játéknapján, a második csoportkörben tegnap este csapott össze a két teniszező.

Népszerű

mentőautó

Halálos baleset Zentán

Halálos baleset történt ma délelőtt Zentán - írja a Magyar Szó. Egy elektromos kerékpárral közlekedő 70 éves ember vesztette életét.