Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Csipak Edvin

Négy diákot támogat a Studio Present Kft.

2022.09.30
12:54
2022.09.30
15:27
Forrás
Pannon RTV
Négy fiatal programozó tehetség érdemelte ki idén a szabadkai Studio Present Kft. ösztöndíját. Az ünnepélyes átadó ma volt. A díjazottak a nagybecskereki Mihajlo Pupin Műszaki Tudományok Karára, valamint a Szabadkai Műszaki Szakfőiskolára járnak.

Már két éve a Studio Present ösztöndíjasa a szabadkai Nagy Viktor, aki egyébként a Szabadkai Műszaki Szakfőiskola harmadéves hallgatója. Amint befejezte a gimnáziumot, jelentkezett a cégnél, ahol tárt karokkal fogadták és 20 ezer dináros ösztöndíjjal támogatták. Munkáját a Studio Present ünnepélyes ösztöndíj átadóján 840 ezer dináros, kimagasló tehetségnek járó ösztöndíjjal jutalmazták. Nagy Viktor elmondta: a jövőjét Szabadkán képzeli el.

„Maximálisan meg vagyok elégedve az egész vállalattal, ahogy hozzánk a főnökök állnak, és ahogyan kezel minket a menedzsment. Itt webfejlesztéssel foglalkozom, úgy mint a back-end részével úgy a front-end részének a fejlesztésével. Ez az én munkaköröm itt a cégben.”

Pannon RTV/Csipak Edvin

Nemcsak fiúk a jó programozók és webfejlesztők, egyre több tehetséges lány jelentkezik a szabadkai IT-cégbe, akik programozóként képzelik el jövőjüket.

Babić Sara, egyetemista, Szabadkai Műszaki Szakfőiskola: „Nagyon elégedett vagyok, mert kaptam egy mentort, aki feladatokat ad és nagyon sokat tanultam tőlük. Pillanatnyilag front-enden vagyok, a web oldalaknak készítem az egész kinézetét.”

Pannon RTV/Csipak Edvin

A Studio Present a 43 alkalmazottja mellett, töretlenül támaszkodik a fiatal programozó tehetségekre is. Sok éve jó kapcsolatot ápolnak a Szabadkai Műszaki Szakfőiskolával, sőt most már a nagybecskereki Mihajlo Pupin Műszaki Tudományok Karával is. Idén négy fiatal érdemelte ki a cég ösztöndíját, ez eddig a legtöbb – emelte ki Koza Andor, a Studio Present Kft. társalapítója.

„Egy IT-cégben rengeteg különféle szakma megfér egymás mellett, kezdve egy projekt menedzsertől, egy pénzügyestől egy HR-től, de amire mi ösztöndíjat adunk és akiket igazán várunk, azok a fejlesztők, a programozók. Mi web fejlesztéssel és mobil-applikáció fejlesztéssel foglalkozunk, tehát akik ezek a technológiák iránt érdeklődnek, azok, akiket mi a legjobban keresünk és akiket próbálunk megtalálni, felkarolni és munkát adni nekik.”

Pannon RTV/Csipak Edvin

Az ünnepélyes ösztöndíjátadó után főzőversenyt szerveztek a Studio Present udvarában, ahol a cég alkalmazottai egy közösségépítő délutánt tölthettek el, finom ételek mellett.

Studio Present
Szabadka
Szabadkai Műszaki Szakfőiskola
Mihajlo Pupin Múszaki Tudományok Kara
Koza Andor

Most

20:59

Húszéves az Izida

December 3-a a fogyatékkal élők világnapja. A Közügyekben ennek kapcsán bemutattuk a bácsfeketehegyi Izida Anya és Gyermekvédelmi Társaságot, amely fennállásának huszadik évfordulóját ünnepli.
20:07, Frissítve: 21:07

A jövő ígérete az őssejtterápia?

Vannak, akik hisznek benne, mások szkeptikusok. Annyi bizonyos, hogy a technológia és az orvostudomány fejlődésével egyre több lehetőség nyílik a köldökzsinórvérből levett őssejtek felhasználására.
17:47, Frissítve: 17:52

Észak-Macedónia vette át az EBESZ soros elnökségét

Észak-Macedónia vette át Lengyelországtól az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) soros elnökségét a szervezet kétnapos külügyminiszteri konferenciájának pénteki záróülésén a lengyelországi Lódzban.
16:45, Frissítve: 16:53

Viszonylagos nyugalom van Horgoson

A helyiek egyelőre fellélegezhetnek, a szerb hatóságok akcióinak köszönhetően csak elvétve látni migránst a magyar határhoz közeli település utcáin.

Népszerű