Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Csipak Edvin

Négy diákot támogat a Studio Present Kft.

2022.09.30
12:54
2022.09.30
15:27
Forrás
Pannon RTV
Négy fiatal programozó tehetség érdemelte ki idén a szabadkai Studio Present Kft. ösztöndíját. Az ünnepélyes átadó ma volt. A díjazottak a nagybecskereki Mihajlo Pupin Műszaki Tudományok Karára, valamint a Szabadkai Műszaki Szakfőiskolára járnak.

Már két éve a Studio Present ösztöndíjasa a szabadkai Nagy Viktor, aki egyébként a Szabadkai Műszaki Szakfőiskola harmadéves hallgatója. Amint befejezte a gimnáziumot, jelentkezett a cégnél, ahol tárt karokkal fogadták és 20 ezer dináros ösztöndíjjal támogatták. Munkáját a Studio Present ünnepélyes ösztöndíj átadóján 840 ezer dináros, kimagasló tehetségnek járó ösztöndíjjal jutalmazták. Nagy Viktor elmondta: a jövőjét Szabadkán képzeli el.

„Maximálisan meg vagyok elégedve az egész vállalattal, ahogy hozzánk a főnökök állnak, és ahogyan kezel minket a menedzsment. Itt webfejlesztéssel foglalkozom, úgy mint a back-end részével úgy a front-end részének a fejlesztésével. Ez az én munkaköröm itt a cégben.”

Nemcsak fiúk a jó programozók és webfejlesztők, egyre több tehetséges lány jelentkezik a szabadkai IT-cégbe, akik programozóként képzelik el jövőjüket.

Babić Sara, egyetemista, Szabadkai Műszaki Szakfőiskola: „Nagyon elégedett vagyok, mert kaptam egy mentort, aki feladatokat ad és nagyon sokat tanultam tőlük. Pillanatnyilag front-enden vagyok, a web oldalaknak készítem az egész kinézetét.”

A Studio Present a 43 alkalmazottja mellett, töretlenül támaszkodik a fiatal programozó tehetségekre is. Sok éve jó kapcsolatot ápolnak a Szabadkai Műszaki Szakfőiskolával, sőt most már a nagybecskereki Mihajlo Pupin Műszaki Tudományok Karával is. Idén négy fiatal érdemelte ki a cég ösztöndíját, ez eddig a legtöbb – emelte ki Koza Andor, a Studio Present Kft. társalapítója.

„Egy IT-cégben rengeteg különféle szakma megfér egymás mellett, kezdve egy projekt menedzsertől, egy pénzügyestől egy HR-től, de amire mi ösztöndíjat adunk és akiket igazán várunk, azok a fejlesztők, a programozók. Mi web fejlesztéssel és mobil-applikáció fejlesztéssel foglalkozunk, tehát akik ezek a technológiák iránt érdeklődnek, azok, akiket mi a legjobban keresünk és akiket próbálunk megtalálni, felkarolni és munkát adni nekik.”

Az ünnepélyes ösztöndíjátadó után főzőversenyt szerveztek a Studio Present udvarában, ahol a cég alkalmazottai egy közösségépítő délutánt tölthettek el, finom ételek mellett.

Studio Present
Szabadka
Szabadkai Műszaki Szakfőiskola
Mihajlo Pupin Múszaki Tudományok Kara
Koza Andor

Most

22:03, Frissítve: 22:33

Fejlesztések Csóka községben

Naperőmű Egyházaskér határában, turisztikai, rekreációs és sportolási célú horgásztó Feketetón - csak néhány, azon beruházások közül, amelyek a következő időszakban megvalósításra kerülnek Csóka községben.
20:29, Frissítve: 21:57

Oroszok Tavankúton is

Már nem csak Belgrádban, Újvidéken vagy Szabadkán, hanem a környező falvakban is vásárolnak ingatlanokat az Oroszországból ideérkező családok. Tavankúton, Hajdújáráson és Királyhalmon is érdeklődnek az olcsóbb házak iránt.
18:52, Frissítve: 21:56

Elindult a szerbiai e-Agrar portál

A termelők az online felületen módosíthatják gazdaságuk adatait, megújíthatják az előző évben leadott információkat, de a támogatások igénylésére is itt lesz lehetőség.

Népszerű

Mától igényelhető a nyugdíjas kártya

A Köztársasági Nyugdíj- és Rokkantbiztosítási Alap kirendeltségeiben vagy elektronikus úton mától lehet igényelni a nyugdíjas kártyát, amely azonosításra szolgál bizonyos kedvezményekre való jogosultság érvényesítésekor.